Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Legjobb Babakötvény

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

Először is, mi az a Babakötvény?

A Magyar Állam jóvoltából, minden 2005 után született csecsemő, aki magyarorzsági lakcímmel rendelkezik, és magyar állampolgár, életkezdési támogatásra jogosult. Ezt a támogatást, más néven, Babakötvénynek is hívjuk.

Van olyan, hogy legjobb Babakötvény?

Először is, nem árt néhány fogalmat a helyére tenni. Kezdjük talán azzal a ténnyel, hogy nincs olyan, hogy legjobb Babakötény, sőt még olyan sincs, hogy legrosszabb Babakötvény. Ennek az oka, hogy a Babakötvény támogatás, egyformán minden, a feltételeknek megfelelő babának, alanyi jogon jár.

A Babakötvény nyitás folyamata

Ezt úgy kell, hogy elképzeljük, hogy az Állam, hivatalból, a baba nevére, a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit. A letéti számlán, elhelyezi a Babakötvény összegét, ami jelenleg 42.500 forint. Ez az összeg, ha a gyermek szülője nem nyúl hozzá, a gyermek 18 éves koráig kamatozik tovább. A Babakötvény kamatainak mértékét az aktuális, ötéves állampapír hozamok határozzák meg.
A Babakötvény megnyitása nem szülő feladata, ezt, mint már említettük az Állam végzi. Ennek az oka, hogy a gyermek születési hónapját követő 10 munkanapon belül értesül az Állam, a  gyermek világrajöttéről, és 8 munkanapon belül számlát is nyit.
A Babakötvény megnyitásáról a szülők, postai úton értesítést kapnak. Ha ez nem történt meg, érdemes panaszunkkal, a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatához fordulni.

Start számla nyitása

Azt nem árt tudni, hogy, amennyiben a gyermek Babakötvény támogatását gyarapítani szeretnénk, a gyermek nevére Start számlát nyithatunk.

Legalább olyan van, hogy legjobb Start számla?

Sajnos, ilyen opció sem létezik, ugyanis az államosításnak köszönhetően, 2012 október 1. óta kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet Start számlát nyitni. Mivel, a MÁK egyeduralkodó, így az összehasonlítási alap megszűnt.

Főbb Start számla szabályok

Start számlára történő befizetéseknél, havi alsó, illetve felső határ nincs, így gyakorlatilag korlátlan mennyiségű állampapírt vásárolhatunk a gyermek nevére.
A befizetések 10%-a, de legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatásként jár.
A Babakötvény és a Start számla megtakarításokhoz a fiatal felnőtt legelőször 18 évesen férhet hozzá. Az összeget, a törvényben meghatározott célokra fordíthaja, ami kiterjed a lakhatás, a tanulmányok, a pálykezdés, és a családalapítás költségeinek fedezésére.
A megtakarítás kamatadómentes.

Ha szeretne megismerkedni más, az államtól független gyermek előtakarékossági megoldásokkal is, forduljon hozzánk bizalommal, és tanácsadóink egy személyes találkozás keretén belül felvázolják lehetőségeit.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy a rendszeres megtakarítás milyen mértékben növeli gyermeke tartalékát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Legjobb Start számla
 • A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság
 • Hogyan történt a Babakötvény államosítása?
 • Gyermek megtakarítások
 • Életbiztosítás gyermekeknek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Legjobb Babakötvény

  Bikszády Adrienn
  Tisztelt Uram! 2 gyermekem van. Az egyik 2005-ben, a másik 2008-ban született. Úgy tudom, hogy 2006-tól automatikusan jár a Babakötvény. Mi a helyzet a 2005-ös születésűekkel? Gondolkodunk biztosítónál történő gyermek megtakarításon. Hova érdemes fordulni, ahol profik és megbízhatóak? Köszönettel.
  Tisztelt Bikszády Adrienn!

  A 2005-ös születésű gyermekek számára is indítható Start számla, ahol megtakarítani tudnak, és ját rá a 10%-os, legfeljebb éves 6 ezer forintos állami támogatás. Ők viszont nem jogosultak az egyszeri 42.500 forintos állami támogatásra.

  A biztosítónál történő gyermek megtakarításoknak is meg vannak a maga előnyei, de ahhoz hogy pontosabbat lehessen mondani, több dolgot kéne tudni az Ön igényeiről, lehetőségeiről. Töltse ki az itt található adatlapot, és kollégánk felkeresi Önt: http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/gyermek_elotakarekossag#content

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2016.05.02.

  Deák Ferenc István

  Legjobb Babakötvény

  Szűcs Angelika
  Tisztelt Szakértő! Gyermekünk tavaly novemberében született Angliában. Magyar állampolgár és a lakcíme is magyarországi. Ez alapján neki jár a Babakötvény? Még nem kaptunk róla értesítést, pedig úgy tudom kellett volna. Mit tehetnék ez ügyben? Várom a segítségét. Köszönettel: Szűcs Angelika
  Tisztelt Szűcs Angelika!
  A gyermekük a meghatározott feltételek alapján jogosult a Babakötvény támogatásra. Ezen feltételeknek, mint, hogy magyar állampolgár és magyarországi lakcímmel rendelkezik, az Ön gyermekükre is igaz. Elvileg A Babakötvény támogatás kiutalásától a Magyar Államkicstártól írásos értesítést kellett volna, hogy kapjanak. Amennyiben ez nem történt meg, forduljanak az Államkicstárhoz, ők tudnak bővebb felvilágosítást adni a témában.
  2013.07.08.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu