Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Legjobb Babakötvény

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

Először is, mi az a Babakötvény?

A Magyar Állam jóvoltából, minden 2005 után született csecsemő, aki magyarorzsági lakcímmel rendelkezik, és magyar állampolgár, életkezdési támogatásra jogosult. Ezt a támogatást, más néven, Babakötvénynek is hívjuk.

Van olyan, hogy legjobb Babakötvény?

Először is, nem árt néhány fogalmat a helyére tenni. Kezdjük talán azzal a ténnyel, hogy nincs olyan, hogy legjobb Babakötény, sőt még olyan sincs, hogy legrosszabb Babakötvény. Ennek az oka, hogy a Babakötvény támogatás, egyformán minden, a feltételeknek megfelelő babának, alanyi jogon jár.

A Babakötvény nyitás folyamata

Ezt úgy kell, hogy elképzeljük, hogy az Állam, hivatalból, a baba nevére, a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit. A letéti számlán, elhelyezi a Babakötvény összegét, ami jelenleg 42.500 forint. Ez az összeg, ha a gyermek szülője nem nyúl hozzá, a gyermek 18 éves koráig kamatozik tovább. A Babakötvény kamatainak mértékét az aktuális, ötéves állampapír hozamok határozzák meg.
A Babakötvény megnyitása nem szülő feladata, ezt, mint már említettük az Állam végzi. Ennek az oka, hogy a gyermek születési hónapját követő 10 munkanapon belül értesül az Állam, a  gyermek világrajöttéről, és 8 munkanapon belül számlát is nyit.
A Babakötvény megnyitásáról a szülők, postai úton értesítést kapnak. Ha ez nem történt meg, érdemes panaszunkkal, a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatához fordulni.

Start számla nyitása

Azt nem árt tudni, hogy, amennyiben a gyermek Babakötvény támogatását gyarapítani szeretnénk, a gyermek nevére Start számlát nyithatunk.

Legalább olyan van, hogy legjobb Start számla?

Sajnos, ilyen opció sem létezik, ugyanis az államosításnak köszönhetően, 2012 október 1. óta kizárólag a Magyar Államkincstárban lehet Start számlát nyitni. Mivel, a MÁK egyeduralkodó, így az összehasonlítási alap megszűnt.

Főbb Start számla szabályok

Start számlára történő befizetéseknél, havi alsó, illetve felső határ nincs, így gyakorlatilag korlátlan mennyiségű állampapírt vásárolhatunk a gyermek nevére.
A befizetések 10%-a, de legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatásként jár.
A Babakötvény és a Start számla megtakarításokhoz a fiatal felnőtt legelőször 18 évesen férhet hozzá. Az összeget, a törvényben meghatározott célokra fordíthaja, ami kiterjed a lakhatás, a tanulmányok, a pálykezdés, és a családalapítás költségeinek fedezésére.
A megtakarítás kamatadómentes.

Ha szeretne megismerkedni más, az államtól független gyermek előtakarékossági megoldásokkal is, forduljon hozzánk bizalommal, és tanácsadóink egy személyes találkozás keretén belül felvázolják lehetőségeit.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy a rendszeres megtakarítás milyen mértékben növeli gyermeke tartalékát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Gyermek előtakarékosság: Mennyibe kerül a diploma 2014-ben?
 • Gyermek megtakarítások
 • Szép remények: újra itt a Szocpol!
 • Start számla nyitása
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Legjobb Babakötvény

  Bikszády Adrienn
  Tisztelt Uram! 2 gyermekem van. Az egyik 2005-ben, a másik 2008-ban született. Úgy tudom, hogy 2006-tól automatikusan jár a Babakötvény. Mi a helyzet a 2005-ös születésűekkel? Gondolkodunk biztosítónál történő gyermek megtakarításon. Hova érdemes fordulni, ahol profik és megbízhatóak? Köszönettel.
  Tisztelt Bikszády Adrienn!

  A 2005-ös születésű gyermekek számára is indítható Start számla, ahol megtakarítani tudnak, és ját rá a 10%-os, legfeljebb éves 6 ezer forintos állami támogatás. Ők viszont nem jogosultak az egyszeri 42.500 forintos állami támogatásra.

  A biztosítónál történő gyermek megtakarításoknak is meg vannak a maga előnyei, de ahhoz hogy pontosabbat lehessen mondani, több dolgot kéne tudni az Ön igényeiről, lehetőségeiről. Töltse ki az itt található adatlapot, és kollégánk felkeresi Önt: http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/gyermek_elotakarekossag#content

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2016.05.02.

  Deák Ferenc István

  Legjobb Babakötvény

  Szűcs Angelika
  Tisztelt Szakértő! Gyermekünk tavaly novemberében született Angliában. Magyar állampolgár és a lakcíme is magyarországi. Ez alapján neki jár a Babakötvény? Még nem kaptunk róla értesítést, pedig úgy tudom kellett volna. Mit tehetnék ez ügyben? Várom a segítségét. Köszönettel: Szűcs Angelika
  Tisztelt Szűcs Angelika!
  A gyermekük a meghatározott feltételek alapján jogosult a Babakötvény támogatásra. Ezen feltételeknek, mint, hogy magyar állampolgár és magyarországi lakcímmel rendelkezik, az Ön gyermekükre is igaz. Elvileg A Babakötvény támogatás kiutalásától a Magyar Államkicstártól írásos értesítést kellett volna, hogy kapjanak. Amennyiben ez nem történt meg, forduljanak az Államkicstárhoz, ők tudnak bővebb felvilágosítást adni a témában.
  2013.07.08.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu