Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság gyerekeknek

Utolsó módosítás: 2012.08.11.

Ha a gyermekünk jövője a tét, a Babakötvény, és a Start számla nyújtotta lehetőségek mellett más megtakarítási megoldásokban is gondolkodnunk kell.
Kifejezett lakás célú megtakarítási opciót a lakástakarékok és az életbiztosítással kombinált megtakarítások jelenthetik.

Lakáskassza


A lakáskassza szerződés megkötése azért is tanácsos, mert a megtakarítási hajlandóságunkat az állam további támogatás nyújtásával honorálja.
A lakáskassza futamideje 4-től 10 évre terjedhet ki, ami azt jelenti, hogy dönthetünk 4,6,8 és 10 éves megtakarítási időszak mellett is.
Az időtartam meghatározása mellett fontos eldönteni azt is, hogy mekkora havidíjjal szeretnénk végig vinni ezt az időtávot. A lakáskassza minimálisan előírt havidíja lakáskasszánként változó, de mértéke, a törvényben meghatározott 20 ezer forintos limitet nem lépheti át.
A befizetéseink 30%-a után jár az állami támogatás, ami legfeljebb évente 72 ezer forint lehet. Az állami támogatásra a lakáskassza szerződője, -vagy ha kijelöltük- akkor ennek kedvezményezettje jogosult. Azt fontos tudni, hogy ha egyszerre több lakáskassza szerzősét kötünk, akkor a második szerződéshez már kedvezményezett kijelölése szükséges, különben az állami támogatástól elesünk. Ugyanis egy személy,több lakáskassza megtakarítás után, állami támogatásra nem jogosult. A szerződés kedvezményezettje akár gyermekünk is lehet.
Annak függvényében, hogy a megtakarítási időszak végén szeretnénk-e élni a kedvezményes lakáshitel igényünkkel, még a szerződés megkötése előtt mérlegeljük azt, hogy az alacsony hitelkamat, vagy a magas hozam fontosabb-e számunkra, és ez alapján válasszunk a kínált szerződésmódozatok közül.

Életbiztosítással kombinált megtakarítás gyerekeknek


Befektetéses biztosítás nem csak gyermek, hanem más megtakarítási célra is kiválóan alkalmas, lényeg az, hogy a választott havidíjunkat hosszútávon és rendszeresen fizetni tudjuk. A befektetéses biztosítás baleset-és életbiztosítási védelmet is nyújt, amennyiben megtakarításunkhoz kiegészítő biztosítási elemeket is hozzárendelünk. A megtakarítás időtartama minimálisan 10 év, de kifejezetten gyermek célra akár 20 évre előre is bátran gondolkodhatunk.
A befektetéses biztosítás keretén belül a pénzünk, az általunk választott pénzügyi alapba befektetésre kerül, miközben a biztosító pénzünket befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama folyamatosan változik, és ennek növekedése hozhatja meg számunkra a kívánt nyereséget is. A hosszútáv előnye, hogy az árfolyam ingadozásból eredő kockázatunk is csökken, de bátran választhatunk kiegyensúlyozott pénzügyi alapot is.
Az életbiztosítással egybekötött megtakarítás a 10. év után kamatadómentes jövedelmet garantál, ráadásul likvid eseti számlára történő befizetésekkel is kiegészíthető.
Az életbiztosításhoz természetesen kedvezményezett is megadható, így bármilyen váratlan tragédia bekövetkezte után sem kell aggódnunk gyermekünk anyagi helyzete miatt.

Amennyiben szeretne többet megtudni a gyermek megtakarításokról, forduljon tanácsadóinkhoz, akik   minden kérdésére szívesen válaszolnak.
Kalkulátorunkkal Ön is kiszámíthatja, hogy milyen időtartam alatt, mekkora vagyont képes felhalmozni gyermeke jövőjének biztosítása érdekében.
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás gyermekeknek
 • Babakötvény összehasonlítás
 • Legjobb Start számla
 • Miért fontos szülőként megtakarítani?
 • Gyermek előtakarékosság: Mennyibe kerül a diploma 2014-ben?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu