Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Kinek jár a babakötvény?

Utolsó módosítás: 2012.02.16.

A Babakötvény minden 2005. december 31. után magyarországi lakhellyel rendelkező újszülött részére biztosított állami életkezdési támogatás, melynek egyszeri összege jelenleg 42. 500 Ft.

Az alábbi feltételek együttes teljesülése esetén jár gyermekének a támogatás:

- 2005. december 31. után született

- magyar állampolgár

- magyarországi lakcímmel rendelkezik

A Babakötvény minden 2006-tól Magyarországon született gyermek részére alanyi jogon jár. A Babakötvény nyitása kapcsán semmilyen dolgunk nincsen, hisz mindent az állam intéz helyettünk, és a babaszámla nyitásáról a szülőt postán értesítik.

Az állam alap esetben a  Magyar Államkincstárban egy letéti számlát nyit, melyre kerül ilyenkor ez a pénz összeg. A szülő döntése szerint maradhat a betét a gyermek 18 éves koráig az Államkincstárban, vagy lehetősége van mellé még Start számlát is nyitni.

A Magyar Államkincstár évente az ötéves állampapír hozama alapján kamatot ír jóvá a számlán levő összeg után. Ha a szülő nem él a Start számla nyitás lehetőségével, a gyermek 18 éves korában a kincstári számláról kapja meg a neki járó összeget.

Amennyiben a Babakötvényt Start számlával szeretné kiegészíteni, vagy  további gyermek előtakarékossági kérdése lenne,  állunk rendelkezésre a honlapon megadott elérhetőségünk bármelyikén.

Ha gyermeke még 2006 előtt született, vagy más megtakarítási módok is érdeklik, akkor Önnek szól a befektetési egységekhez kötött unit-linked megtakarítás, melyet szintén megköthet gyermeke előtakarékossági számlájaként.

Kapcsolódó bejegyzések:

 • Tényleg luxus egy gyermek?
 • Babakötvény hozama
 • Így válasszon gyermek megtakarítást!
 • Hogyan tudok takarékoskodni gyermekem számára?
 • Baba megtakarítási számla


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kinek jár a babakötvény?

  Jaromi Petra
  Jo napot kivanok! A fiam 2012 januar 5-en szuletett Bristolban, Angliaban, magyar allampolgar, magyar bejelentett lakcimmel rendelkezik. Erdeklodnek hogy jar-e neki babakotveny, es ha igen mi az elintezesi mod? A nepessegnyilvantartasba vetele 2hete tortent. elore is koszonom valaszat. Jaromi Petra
  Kedves Petra!
  A babakötvény feltétele, hogy a lakhely magyarországi legyen, így az Ön gyermeke jogosult a babakötvényre. Elintézini azt egyenesen a Magyar Államkincstárban tudja, ám a Babakötvény sajnos már nem alkalmas gyermek előtakarékosságra. Ügyfeleinknek inkább egy ennél komplexebb, biztonságosabb, rugalmasabb és magasabb hozamú gyermek megtakarítást szoktunk ajánlani. Amennyiben igényli ide kattntva díjmentesen segítünk Önnek ennek elintézésében!
  2012.08.27.

  Deák Ferenc István

  Kinek jár a babakötvény?

  vlasics ferenc
  2010-ben született gyermekem kapott babakötvényt,de eddig nem tudtunk rá befizetni pénzt.de gyermek védelmi támogatásban részesülünk..kérdésem,hogy még él-e a babakötvénye?
  Tisztelt Vlasics Ferenc!
  Havi összeget nem a babakötvényre, hanem a hozzá tartozó Start számlára (amennyiben nyitottak ilyet) lehet befizetni, de természetesen a baba kötvény mindenféle befizetés nélkül is tovább él, és egyenlege a gyermek 18.évében felhasználható! Ha azonban fontolgatják, hogy rendszeres befizetésekkel is támogassák gyermeküket, akkor azt semmiképpen ne start számlára tegyék, hiszem ennél jóval kedvezőbb gyermek előtakarékossági formák is léteznek a piacon!
  2012.03.11.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu