Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek

Utolsó módosítás: 2013.09.23.

Nemrég még arról számoltak be a híradások, hogy visszatér a korunk slágere a Takarékbélyeg. Azóta már megtudtuk, hogy ez nem teljesen helytálló, hiszen matrica formájában találkozhatunk régi kedvencünkkel.

Akkor végül is nem Takarékbélyeg, hanem Takarék Matrica?

Az új konstrukció lényege az, hogy szülőként a gyermek részére egy választott TakarékPont fiókban Csemeteszámlát nyithatunk, és minden 500 forintos befizetésünk után a gyermek egy csomag matricát kap. A matricákat pedig összegyűjtheti egy Takarék Matrica albumba. Ezáltal nem csak a gyermek szórakozik jól, hanem előtakarékosságra is taníthatjuk őt.

Számlát nyithatunk a gyermek 6 és 14 éves kora között, de számlavezetés költsége mindössze 55 forint havonta, mely családi kedvezménnyel akár 0 forintra is redukálható.

A gyűjtögetés nosztalgikus érzete - régen is takarékoskodásra tanított a Takarékbélyeg

A régi időben, még gyerekként kétféleképpen takarékoskodhattunk. Ez azt jelenti, hogy megtölthettük malacperselyünket, vagy éppen megtakarított zsebpénzünkből vásárolhattunk takarékbélyeget 1,2,5, 10, de ritka esetben 50 forintos címletekben. A gyűjtőlapot pedig teleragasztva ezt beválthattunk az OTP bankfiókokban, így megtakarításunk csekély mértékben, de azért kamatozott is.

A TakarékMatrica gyakorlati haszna

Azért azt nem nehéz belátni, hogy a mostani Takarék Matrica inkább egy banki termék marketing fogásaként fogható fel, de hosszútávon érvényes és valóban érdemleges előtakarékossági hatása nincs. Hiszen olyan csekély összeg megtakarítását írja elő, amely legfeljebb szórakoztatóan megtaníthatja a gyermeket az előtakarékosság fontosságára, de ezt is legfeljebb akkor, ha mi szülőként élünk vele. Könnyen belátható az is, hogy a befizetéseket a számlára a szülőnek kell eszközölnie, a gyermeket legfeljebb örömmel töltheti el az, hogy albumát matricákkal gazdagíthatja, de nem feltétlenül érti meg az összefüggést, hogy ezt a befizetett pénzért cserébe kapta. Ez pedig önmagában még kevés ahhoz, hogy tudatos felnőtt váljon belőle.

Amennyiben szeretne más a gyermek számára előnyös előtakarékossági megoldásokkal is megismerkedni, kérjen ajánlatot és kérését egy munkanapon belül feldolgozzuk.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja azt, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes a gyermeke jövőjéről anyagi szempontból gondoskodni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Start számla maximális összege
 • Melyik megtakarítást válasszam gyermekemnek?
 • Gyermek megtakarítás 2014
 • Befektetés gyermekeknek 2. rész
 • Gyermek előtakarékosság: Mennyibe kerül a diploma 2014-ben?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu