Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan használjuk a gyermek megtakarítási számlát?

Utolsó módosítás: 2014.01.06.

Abban egyetérthetünk, hogy 2014-ben is az egyik, ha nem a legfontosabb feladatunk nem más, mint a gyermekeink nevelése és támogatása. Lehetőségek és megoldási javaslatok akadnak bőven, de vajon melyik mire alkalmas? Az alábbi cikkben a gyermek megtakarítási számláról fogunk értekezni. A piacon rengeteg gyermek megtakarítási számla található, de az éves 2-3%-os kamat nem teszi alkalmassá tőke kiépítésre, de akkor mire jó?

Mi az előnye a gyermek megtakarítási számlának?

Ha gyermek megtakarítási számláról beszélünk, akkor elsősorban a banki konstrukciókra kell gondolni. Egyértelmű előnye az ilyen típusú számláknak a likviditásuk, vagyis az, hogy bármikor szabadon hozzáférhetünk az összegyűjtött pénzhez. A bent lévő pénzünkre garantált kamatot kapunk, vagyis a megtakarításunk kockázatmentes.

Milyen hátrányai vannak?

A banki megtakarítási számláknak több hátránya is van. Az első a jelenlegi rendkívül alacsony kamatkörnyezet (átlagosan 2-3%). Ezzel a „hozammal” nem lehet tőkét építeni, mivel az infláció értékét se nagyon éri el. A második hátránya az öröklés, mert a szülő halála esetén, a számlán összegyűlt pénz illetékköteles, illetve valószínűleg nincs, aki folytassa a gyermek életkezdéséhez szükséges tőkét. Nem jár rá adókedvezmény.

Összegezve gyermekünk életkezdéséhez tőkét kiépíteni ez a konstrukció nem alkalmas, mert az itt elhelyezett pénz, jó esetben az értékét tartja meg.

Mire használjuk a gyermek megtakarítási számlát?

Sajnos az iskolákban sok mindent nem tanul meg gyermekünk, például a helyes pénzkezelést, erre remek lehetőséget nyújtanak a gyermek megtakarítási számlák.  Úgy gondoljuk mindenki ad a gyermekének valamekkora zsebpénzt. 3 javaslatunk is lenne:

1.      Minden pénzt, amit nem költ el, hanem félretesz, azt duplázzuk meg neki a számláján. Ezzel megtanítjuk takarékoskodni is, és a megtakarítások fontosságára is felhívjuk a figyelmét. Ez a módszer működőképes már 5 éves kortól is.

2.      Egy másik jó lehetőség, hogy a zsebpénzének egy részét automatikusan a számlájára fizetjük be, így tudatosítjuk benne, hogy a mostani „bevételéből” nem csak a jelenre kell gondolni, hanem a jövőre is

3.      Ha segít nekünk a házimunkában, fizessünk neki a számlájára, így megtanulja szeretni a munkát, mert pénzt keres vele, és kicsit önzően nekünk szülőknek is jól jön a segítség J

A gyerek megtakarítási számla célja a nevelés

A válaszunk egyértelműen az, hogy igen. Viszont csak abban az esetben, ha megfelelő célra használjuk. Ebből a rövid cikkből kiderül, hogy ez nem egy hosszú távú megtakarítási forma, tehát nem arra való, hogy 18 évig itt takarékoskodjunk. A gyermek megtakarítási számla a gyermekeknek való, viszont ha mi későbbi taníttatását szeretnék támogatni, akkor teljesen más megtakarítási forma után kell néznünk. A rengeteg pénzügyi lehetőséget másképp magyaráznak el nekünk, akár a Bankban, akár az ügynökök, mint amire való. Ha Ön nem szeretne egy tévedésnek, vagy félremagyarázásnak az áldozata lenni, kérje független szakértőnk tanácsát egy személyes konzultáció keretein belül. Ehhez elég az itt található űrlapot kitöltenie. 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • A családi életbiztosítás fontossága
 • Legjobb Start számla
 • A TBSZ számla, mint gyerek megtakarítás
 • Befektetés gyermekeknek 2. rész
 • Start számla nyitása


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu