Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Gyermek megtakarítások

Utolsó módosítás: 2014.03.10.

Gyermekünk életkezdését, vagy taníttatását a legegyszerűbben különböző megtakarításokon keresztül tudjuk finanszírozni. 2014-ben Magyarországon számos pénzügyi megoldás közül választhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtve megtalálja mind a 4 megtakarítási formát, ami megoldás lehet az Ön számára.

Miért takarítsunk meg a gyermekünk számára?

A válasz rendkívül egyszerű, tulajdonképpen szülői kötelességünknek teszünk ezzel eleget. Másrészt pedig egyszerűbb havonta kisebb összegeket gyűjtve felkészülni a kiadásokra, mint 4-5 évig havonta 500.000 forintokat kifizetni. Az életünkben a legfontosabb feladat, hogy a gyermekünknek mindent megadjunk, amire szüksége van (és egy kicsit többet). Márpedig elég kényelmetlen lenni azt mondani a gyermekünknek, hogy: „Gratulálok az érettségidhez, menj dolgozni, mert nincs pénz arra, hogy egyetemre / főiskolára menjél tanulni.”

Milyen lehetőségeink vannak?

Ahogy a bevezetőben is említettük, jelenleg 4 igazi gyermek megtakarítási program közül érdemes választani:

 1. Gyermek megtakarítási számla (banki megoldás)
 2. Term Fix életbiztosítás (biztosítói megoldás)
 3. Start számla (állami (MÁK) megoldás)
 4. Befektetéses életbiztosítás (biztosítói megoldás)

Mindegyik megtakarítás mellett pro-kontra lehet érveket felhozni. Mi igyekszünk kicsit rendet tenni a fejekben, és tisztázni, hogy melyik gyermek megtakarításnak mi az előnye és mi a hátránya.

A gyermek megtakarítási számla

Ez a banki konstrukció (bár sokan állítják) nem való tőkefelhalmozásra. A banki kamatok mindig az infláció körül, de inkább alatta teljesítenek, ezért a pénzünk vásárlói értéke nem nő. De ha nem alkalmas pénz gyarapításra, akkor mire használjuk?

A banki megtakarítási számla ideális megoldás a gyermek nevelésre. Gyakorlatiasan a zsebpénzt adhatjuk így gyermekünknek, aki így megtanulja kezelni a bankszámlát, tud takarékoskodni. Összegezve a megtakarítási számla segítségével könnyebb pénzügyileg tudatos gyermeket nevelni.

A Term fix életbiztosítás    

A Biztosítók fix lejárattal rendelkező vegyes megtakarításos életbiztosítása. Amiért a gyermek megtakarítási programnak szokták javasolni, az hogy egy nagyon fontos helyzetben nyújt segítséget. Ha a szülő váratlanul meghalna a megtakarítási időszak alatt, akkor a Biztosító magára vállalja, hogy a hátralévő futamidőben befizeti a szülő helyett a megtakarítást. Erre a banki és állami gyermek előtakarékossági lehetőségek nem képesek.

Viszont ennek a szolgáltatásnak ára van. Csak annak javasoljuk, aki konkrét leírt összeget szeretne garantáltan megkapni, még akkor is, ha az kevesebb, mint amit befizet.

A Start számla

A Start számla nagy előnye, hogy egy 19 éves államkötvénybe fektethetjük a pénzünket, ami az infláció feletti 3%-os hozamot garantál. Az állam ráadásul a befizetéseink 10%-t pluszban jóváírja a számlán, de a támogatás mértéke nem lehet nagyobb, mint havi 500 Ft.

Nagyon figyeljünk oda, hogy azért mert az állam éves 60.000 forintnál adja meg a maximális támogatását, attól még ekkora összegből a gyermeknek nem lesz megoldva a felsőfokú képzése, vagy a lakás önereje.

A befektetéses életbiztosítás

A befektetéses életbiztosítás az egyik legnépszerűbb gyermek megtakarítás forma a mai Magyarországon. Ügyfeleink az előnyökhöz sorolják, hogy a megtakarítás itt teljesen üzleti alapon működik és nem az államnál van vezetve a gyermek előtakarékosság. Ez a magánnyugdíjpénztár okozta rossz emlékekből fakad.

További előnye, hogy reálértéken tud gyarapodni a megtakarításunk. Sőt, egyre több befektetési egységhez kötött életbiztosításnál ugyanolyan díjátvállalási opciót, mint ami a Term fix életbiztosításoknál van, vagyis a meghalunk, akkor a Biztosító helyettünk befizeti a hátralévő díjakat.

Az egyetlen hátránya, hogyha kevesebb, mint 10 évünk van, akkor nem biztos, hogy ez lesz az optimális megoldás, erre komplex számításokat kell elvégezni, melyet szakértőnk készséggel elkészít Önnek.

1 cél, 4 lehetőség, 1 megoldás

A célunk, gyermekünk anyagi támogatása, ez egyértelmű. A 4 lehetőséget bemutattuk ebben a cikkben. Egy hasonlattal élve: egy léghajóval, egy helikopterrel, egy Boeinggel, és egy vadászgéppel is körbe lehet repülni a Földet, a kérdés csak az, hogy a megadott időre tudjuk-e teljesíteni a feladatot. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk Önnek azt az ideális légi járművet, amivel elrepülhet a célja eléréséhez. Töltse ki az itt található űrlapot, és szakemberünk, felkeresi Önt, és tökéletes másodpilótája lesz a futamidő alatt.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás
 • A TBSZ számla, mint gyerek megtakarítás
 • Legjobb Babakötvény
 • A családi életbiztosítás fontossága
 • Babakötvény összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu