Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Gyermek megtakarítások

Utolsó módosítás: 2014.03.10.

Gyermekünk életkezdését, vagy taníttatását a legegyszerűbben különböző megtakarításokon keresztül tudjuk finanszírozni. 2014-ben Magyarországon számos pénzügyi megoldás közül választhatunk. Ebben a cikkben összegyűjtve megtalálja mind a 4 megtakarítási formát, ami megoldás lehet az Ön számára.

Miért takarítsunk meg a gyermekünk számára?

A válasz rendkívül egyszerű, tulajdonképpen szülői kötelességünknek teszünk ezzel eleget. Másrészt pedig egyszerűbb havonta kisebb összegeket gyűjtve felkészülni a kiadásokra, mint 4-5 évig havonta 500.000 forintokat kifizetni. Az életünkben a legfontosabb feladat, hogy a gyermekünknek mindent megadjunk, amire szüksége van (és egy kicsit többet). Márpedig elég kényelmetlen lenni azt mondani a gyermekünknek, hogy: „Gratulálok az érettségidhez, menj dolgozni, mert nincs pénz arra, hogy egyetemre / főiskolára menjél tanulni.”

Milyen lehetőségeink vannak?

Ahogy a bevezetőben is említettük, jelenleg 4 igazi gyermek megtakarítási program közül érdemes választani:

 1. Gyermek megtakarítási számla (banki megoldás)
 2. Term Fix életbiztosítás (biztosítói megoldás)
 3. Start számla (állami (MÁK) megoldás)
 4. Befektetéses életbiztosítás (biztosítói megoldás)

Mindegyik megtakarítás mellett pro-kontra lehet érveket felhozni. Mi igyekszünk kicsit rendet tenni a fejekben, és tisztázni, hogy melyik gyermek megtakarításnak mi az előnye és mi a hátránya.

A gyermek megtakarítási számla

Ez a banki konstrukció (bár sokan állítják) nem való tőkefelhalmozásra. A banki kamatok mindig az infláció körül, de inkább alatta teljesítenek, ezért a pénzünk vásárlói értéke nem nő. De ha nem alkalmas pénz gyarapításra, akkor mire használjuk?

A banki megtakarítási számla ideális megoldás a gyermek nevelésre. Gyakorlatiasan a zsebpénzt adhatjuk így gyermekünknek, aki így megtanulja kezelni a bankszámlát, tud takarékoskodni. Összegezve a megtakarítási számla segítségével könnyebb pénzügyileg tudatos gyermeket nevelni.

A Term fix életbiztosítás    

A Biztosítók fix lejárattal rendelkező vegyes megtakarításos életbiztosítása. Amiért a gyermek megtakarítási programnak szokták javasolni, az hogy egy nagyon fontos helyzetben nyújt segítséget. Ha a szülő váratlanul meghalna a megtakarítási időszak alatt, akkor a Biztosító magára vállalja, hogy a hátralévő futamidőben befizeti a szülő helyett a megtakarítást. Erre a banki és állami gyermek előtakarékossági lehetőségek nem képesek.

Viszont ennek a szolgáltatásnak ára van. Csak annak javasoljuk, aki konkrét leírt összeget szeretne garantáltan megkapni, még akkor is, ha az kevesebb, mint amit befizet.

A Start számla

A Start számla nagy előnye, hogy egy 19 éves államkötvénybe fektethetjük a pénzünket, ami az infláció feletti 3%-os hozamot garantál. Az állam ráadásul a befizetéseink 10%-t pluszban jóváírja a számlán, de a támogatás mértéke nem lehet nagyobb, mint havi 500 Ft.

Nagyon figyeljünk oda, hogy azért mert az állam éves 60.000 forintnál adja meg a maximális támogatását, attól még ekkora összegből a gyermeknek nem lesz megoldva a felsőfokú képzése, vagy a lakás önereje.

A befektetéses életbiztosítás

A befektetéses életbiztosítás az egyik legnépszerűbb gyermek megtakarítás forma a mai Magyarországon. Ügyfeleink az előnyökhöz sorolják, hogy a megtakarítás itt teljesen üzleti alapon működik és nem az államnál van vezetve a gyermek előtakarékosság. Ez a magánnyugdíjpénztár okozta rossz emlékekből fakad.

További előnye, hogy reálértéken tud gyarapodni a megtakarításunk. Sőt, egyre több befektetési egységhez kötött életbiztosításnál ugyanolyan díjátvállalási opciót, mint ami a Term fix életbiztosításoknál van, vagyis a meghalunk, akkor a Biztosító helyettünk befizeti a hátralévő díjakat.

Az egyetlen hátránya, hogyha kevesebb, mint 10 évünk van, akkor nem biztos, hogy ez lesz az optimális megoldás, erre komplex számításokat kell elvégezni, melyet szakértőnk készséggel elkészít Önnek.

1 cél, 4 lehetőség, 1 megoldás

A célunk, gyermekünk anyagi támogatása, ez egyértelmű. A 4 lehetőséget bemutattuk ebben a cikkben. Egy hasonlattal élve: egy léghajóval, egy helikopterrel, egy Boeinggel, és egy vadászgéppel is körbe lehet repülni a Földet, a kérdés csak az, hogy a megadott időre tudjuk-e teljesíteni a feladatot. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk Önnek azt az ideális légi járművet, amivel elrepülhet a célja eléréséhez. Töltse ki az itt található űrlapot, és szakemberünk, felkeresi Önt, és tökéletes másodpilótája lesz a futamidő alatt.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Gyermek megtakarítási tippek
 • Melyik megtakarítást válasszam gyermekemnek?
 • Amit a GYES-ről röviden tudni kell
 • A lakáskassza, mint gyermek megtakarítás
 • Start számla nyitása


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu