Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A családi életbiztosítás fontossága

Utolsó módosítás: 2012.07.18.

Szülőként folyamatos aggódással telnek napjaink, hiszen nem foghatjuk minden percben gyermekünk kezét, és a csemeték fiatal felnőttként sem tarthatóak állandó felügyelet alatt. Kellő pénzügyi tudatossággal ugyanakkor nem csak a jelenben, hanem a jövőben is gondoskodhatunk arról, hogy a gyermek anyagi háttere stabil alapokon álljon.

Attól függően, hogy gyermekünk anyagi jövőjét egy megtarítás elindításával is szeretnének megalapozni, vagy csak a testi épségének megóvására szánunk némi summát, több opció közül választhatunk.

Állami gyermek biztosítás

A gyermeknek 3 és 18 éves kora között ugyan az állam alanyi jogon biztosítást nyújt, de ezzel valódi védelme még közel sincs megoldva. Az állami diákbiztosítás ingyenes, de anyagi térítésre mindössze csonttörés, maradandó egészségkárosodás vagy baleseti halál esetén számíthatunk. Az állami biztosító csonttörés esetén csekély 3 ezer forintot fizet. Viszont, ha például a gyermek kórházba kerül, legalább az egyik szülő mellette marad, akkor a bevétel kiesés mellett vajon ki állja a költségeket?

Önnek mennyit ér gyermeke egészsége?

Ilyen esetekre szolgál, a komplex védelmet nyújtó gyermek biztosítások széles skálája. Némiképp a zsebünkbe kell nyúlnunk, de azt gondolom a gyermek egészsége minden pénzt megér. Szerződésmódozattól függően választhatunk olyan gyermek biztosítást is, amely nem csak a kórház napi díját téríti meg, hanem a műtét utáni rehabilitáció időszakára is támogatást nyújt. Térítésre számíthatunk baleseti halál, baleseti rokkantság esetén, sőt segítségével az orvosi ellátás és műtét felmerülő költségeit is fedezni tudjuk. A kismamák, pedig szülési támogatásban is részesülhetnek.

Megtakarítás és életbiztosítás egyben

Amennyiben gyermeke jövője is fontos az Ön számára, egy összetettebb megoldás is szóba kerülhet, ez pedig nem más, mint az életbiztosítással egybekötött megtakarítás. Így nem kell kezdeti  nagy vagyonnal rendelkeznie, ezt összegyűjtheti a gyermek számára az idő folyamán. Maga a konstrukció jogilag és adózási szempontból életbiztosításnak minősül, valójában pedig egy hosszú távú megtakarítási forma. Amennyiben a csemete még nem lépte túl kisgyermekkorát, akár 20 éves megtakarítási időszakban is könnyen gondolkodhat. Így befektetési egységekhez kapcsolódó árfolyamkockázata is eloszlik, és akár rizikósabb, de nagyobb hozammal kecsegtető pénzügyi alapokat is választhat. Mivel a megtakarítás havi díja minden évben indexálásra kerül, ezért nem kell attól tartania, hogy mondjuk egy 20-30 ezer forintos díjú megtakarítás gyermeke nagykorúságára elveszti reálértékét. A megtakarítás a 10. év után kamatadó mentes, és jóval a banki kamatok felett teljesít. Ha a biztosítást cégként szeretnénk fizetni, vállalkozók számára elköltségelésre is van mód. Maga a megtakarított pénz ráadásul a NAV számára is láthatatlan, így nem vonhatja végrehajtás alá, és nem is perelhető. Bármilyen váratlan tragédia esetén, gyermeke a megtakarítást illetékmentesen örökli, és még a hagyatéki tárgyalás előtt garantáltan ellátásban részesül.

Az erre szánt pénz összeg, és az időtartam megadásával, kalkulátorunkkal Ön is kiszámíthatja milyen anyagi tartalékot képes felhalmozni.

További kérdéseivel pedig forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik egy személyes találkozó keretein belül készséggel felvázolják komplex családi biztosítási és megtakarítási lehetőségeit.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Az életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás
 • Újszülött megtakarítás
 • Drága az iskolakezdés
 • Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek
 • Életbiztosítás gyermekeknek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu