Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Befektetés gyermekeknek 2. rész

Utolsó módosítás: 2014.01.17.

A szülők gyermekeik jövőjét mindig a saját érdekeik elé helyezik, ez így törvényszerű. Nagyon sok megkeresés érkezik hozzánk a gyermekeknek szánt befektetésekről, ezért nem késlekedtünk, és megírtuk a 2. részt a „Befektetés gyermekeknek” című sorozatunkból. Aki véletlenül lemaradt volna az első részről, ide kattintva pótolhatja ezt a hiányosságot.

Mi az a TBSZ számla?

A TBSZ számla egy olyan speciális értékpapír számla, ami adókedvezményekkel jár. Tulajdonképpen felfoghatjuk egy 3 vagy 5 éves lekötésnek is. Ha az első gyűjtőév után 3 évig nem nyúlunk a pénzünkhöz, akkor csak fele kamatadót és EHO-t kell megfizessünk. Alap esetben a kamatadó mértéke 16% , az EHO-é pedig 6%, TBSZ számlán 3 év után ez csak 8%, illetve 3%. Amennyiben 5 évig nem törjük meg ezt a fajta befektetést, akkor semmilyen adófizetési kötelezettségünk sincs.

Tulajdonképpen felfoghatjuk úgy a TBSZ számlát, mint egy védőburkot. Veszünk egy sima értékpapír számlát, és ráhelyezzük ezt a fajta „védőburkot”, akkor ez megvédi az adózástól.

Hogyan lehet ez gyermekünknek befektetés?

A magyar ember rendkívül találékony, így adott esetben, ha minden évben nyitunk egy TBSZ számlát, akkor minden évben lejár egy, amit visszateszünk egy új TBSZ számlára, így folyamatosan befektetünk gyermekünk számára. Ezzel elérhetjük, hogy folyamatos kamatadó és EHO kedvezmény mellett takarítsunk meg, ez az előző részben bemutatott banki megtakarításoknál nem lehetséges.

Javaslat: Meglehetősen körülményes megoldás ez gyermek megtakarításnak, hiszen ez egy 5 éves megtakarítási típus. Amennyiben nem Ön a Tartós Befektetési Szerződés legnagyobb szimpatizánsa, másik lehetőséget érdemes választani.

Mire figyeljünk a TBSZ számlánál?

Alapvetően 2 dologra érdemes odafigyelni a TBSZ számlával kapcsolatban. A TBSZ számláról nem lehet pénzt kivenni, csak akkor juthatunk pénzhez, hogyha a Tartós Befektetési számlát feltörjük és az egész pénzt kivesszük. Így csak akkora pénzt helyezzünk el a gyűjtőévben a TBSZ számlán, amelyről le tudunk mondani 3-5 évig.

A második dolog amire figyeljünk oda, ha így akarunk befektetni gyermekünk számára az az, hogy amint lejár egy 5 éves periódus, akkor azonnal helyezzük el a pénzt egy új TBSZ számlán, nehogy elmaradjon a befizetés, mert egy ilyen befizetés elmulasztásával 1 évet csúszik a befektetésünk.

A Tartós befektetési számla csak elég erőltetetten nevezhető gyermek megtakarításnak, mivel ez alapjában egy 5 éves megtakarítási konstrukció, így ennél vannak sokkal hatékonyabb és anyagilag kifizetődőbb gyermek megtakarítási programok.

TBSZ számla, mint befektetés gyermekeknek?

Végignézve a TBSZ számla tulajdonságait, arra a következtetésre jutottunk, hogy ha így szeretnénk megtakarítani gyermekünk részére, az adókedvezmények miatt biztos jobban járunk, mint a banki megtakarítási számlákkal. Elfogultság nélkül állíthatjuk azonban, hogy ennél vannak jobb gyermek megtakarítási lehetőségek a piacon. Ezzel második cikkünknek a végéhez is értünk, amennyiben kérdése van a TBSZ számlával kapcsolatban, vagy még nem találta meg az ideális gyermekcélú befektetést, akkor keresse meg szakértőnket az itt található űrlap segítségével, aki telefonon felkeresi Önt. A következő, 3. részben a lakáskasszát vesszük górcső alá.   

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Start számla nyitása
 • A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás
 • Kinek jár a TGYÁS?
 • Babakötvény összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu