Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény összehasonlítás

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

A törvénymódosításnak köszönhetően, tavaly jelentősen megváltoztak, a Babakötvény programhoz tartozó Start számla nyitásának feltételei. Nézzük meg először, hogy mit is kínál a Babakötvény program, illetve mit kezdhet gyermekünk, a Start számla megtakarításával.

A Babakötvény program

Maga, a Babakötvény program brit mintára (baby bond) jött létre, és a fiatalok életkezédését hivatott elősegíteni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az állam, minden olyan gyermeknek, aki 2005. december 31. után született, magyar állampolgár, és rendelkezik magyarországi állandó lakcímmel, egyszeri, vissza nem térítendő Babakötvény támogatást nyújt.
A Babakötvény támogatás idei összege: 42.500 Forint
Ez úgy néz ki, hogy az állam, amint értesül a gyermek világrajöttéről – a születési hónapot követő 10 munkanapon belül – nagyjából az, ezt követő 8 munkanapon belül  a baba nevére, a Magyar Államkincstárban egy letéti számlát nyit.
A letéti számla összege, amennyiben a szülő nem tesz hozzá Start számlán, a gyermek 18 éves koráig kamatozik, és ekkor válik először hozzáférhetővé is. A Babakötvény felhasználható a tanulmányok, a lakhatás, a pályekezdés és a családalapítás költségeinek fedezésére.

Start számla megtakarítás

A Babakötvény támogatás összege, a program keretén belül Start számlára történő befizetésekkel kiegészíthető. A Start számlák összehasonlítása immáron okafogyottá vált, ugyanis az államosítás hatására a babaszámlák új kezelője kizárólag a Magyar Államkicstár. Ez azt jelenti, hogy a régi szabályok szerint, egy adott bankban vagy takarékszövetkezetben Start számlával rendelkező gyermekek szülei nem kötelezhetőek szolgáltató váltásra, de Start számlát nyitni, 2012 október 1-től már csak az Államkincstárban lehet.
Újdonságnak számít, hogy már a 2006 előtt született gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát, azzal a megkötéssel, hogy az értékpapírszámlára minimum 25 ezer forintot befizetnek, és a számlához 3 évig nem nyúlnak hozzá. Akkor sem, ha időközben a gyermek betölti 18. életévét.
A Start számla befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint értékben, állami támogatás kerül folyósításra.
Azt érdemes tudni, hogy a tartós nevelésben lévő gyermekek, és azok aki alacsony jövedelmű családból származnak, a kedvezmény dupláját kapják, azon kívül, hogy 7 és 14 éves korukban további jóvírásra számíthatnak.
A Start számla összegét, a befektetés összetétele hatátozza meg, azaz a vásárolt állampapírok után jóváírt hozam mennyisége.
A Start számlán összegyűlt pénzt, a gyermek legkorábban 18 éves korában veheti fel, amennyiben ezt írásban kérelmezi, ekkor kamatadómentesen rendelkezhet vele. A megtakarítás a Babakötvényhez hasonló esetekre használható fel.

Ha szeretne Ön is többet megtudni, gyermek előtakarékossági lehetőségeiről, forduljon hozzánk bizalommal, és tanácsadóink felvázolják az Ön számára legkedvezőbb lehetőséget.

Számolja ki kalkulátorunkkal, hogy rendszeres megtakarítással milyen összegre számíthat gyermeke nagykorúsága idején.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Kinek jár a TGYÁS?
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Amit a GYES-ről röviden tudni kell
 • Legjobb Babakötvény
 • Gyermek megtakarítások


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu