Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény Magyar Államkincstár

Utolsó módosítás: 2012.10.28.

A 2005. december 31. után világrajött, magyarországi lakhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú gyermekek, életkezdési támogatásra jogosultak, melyet másnéven Babakötvénynek hívunk.

Babakötvény program

A Babakötvény program Magyarországon, brit mintára jött létre, és a kiutalt összeget a kormány, a központi költségvetésből finanszírozza. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az állam, hivatalból, a gyermek nevére, a Magyar Államkincstárban – az anyakönyvezése után- letéti számlát nyit. Ez azt jelenti, hogy a számlát külön igényelni  nem kell, így a szülők részéről utánajárást sem igényel. A számlanyitásról pedig postai úton értesítést kapnak. Az életkezdési támogatás induló összege, egyszer 42. 500 Forint.
Az erre rászoruló, illetve tartós nevelésbe vett gyermekek, 7 és 14 éves korukban, azaz kétszer 44.600 Forint, további támogatásban részesülnek.
Maga a Babakötvény összege, alapesetben, az ötéves állampapír hozama alapján, a Magyar Államkincstárban kamatozik tovább, a gyermek nagykorúságáig. A gyermek tehát az életkezdési támogatásához legelőször 18 évesen férhet hozzá, és ezt az összeget, csak a törvényben meghatározott célok finanszírozására fordíthatja. Ez kiterjed a lakhatás, a tanulmányok, a vállalkozásalapítás, és a családalapítás költségeinek fedezésére.

Start számla program

Amennyiben, a gyermek szülője, vagy bármely közeli hozzátartozója úgy dönt, hogy a Babakötvény összegét, további befizetésekkel is kiegészítené, Start számlát nyithat.  Új Start számlát, 2012. októbere óta már csak a Magyar Államkincstárban lehet nyitni. A Start értékpapírszámlára történő, egyéni befizetésekre, az állam további támogatást is nyújt, ezzel ösztönöve a szülők megtakarítási hajlandóságát.
A befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatás jár. A gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak esetén ez az összeg, az évi 12 ezer forintot is elérheti.
A befizetések eddigi, éves 120 ezer forintos limitje, októberben eltörlésre került, de ettől függetlenül az állami támogatás mértéke változatlan maradt.
Az új szabályozás szerint, a Start számla megtakarítás hozamokkal együtt, állampapírokban helyezhető el, melyre az állam természetesen garanciát is vállal. Maga a számla vezetése – ellentétben a bankokkal – a Magyar Államkincstárnál díjmentes.
Mind, a Babakötvény, és a Start számla összege kamatadómentesen, a gyermek rendelkezésére áll, amint 18 éves korát betöltötte. A kifizetés nem automatikusan történik, ezt a fiatal felnőttnek írásban igényelnie kell. A törvénymódosítás hatására, ezentúl a 2006 előtt született gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát, minimum 25 ezer forint befizetésével. A megkötés az, hogy a számlanyitás után, a 3 éves türelmi időt kivárják, azaz akkor sem nyúlhatnak a megtakarításhoz, ha a gyermek időközben nagykorúvá vált. A Start számla megtakarítás összege, a Babakötvényhez hasonló célokra fordítható.

Ha, szeretne megismerni, más, az államtól független gyermek megatakarítási lehetőségeket, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén segítő kezet nyújtanak, a pénzügyek terén.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy néhány év alatt, milyen mértékű vagyongyarapodást érhet el.
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Babakötvény államosítása
 • Így került állami kézbe a babák pénze
 • A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság
 • Gyermek megtakarítás 2014
 • Gyermek megtakarítások


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu