Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

MEGTAKARÍTÁSI-BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény Magyar Államkincstár

Utolsó módosítás: 2012.10.28.

A 2005. december 31. után világrajött, magyarországi lakhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú gyermekek, életkezdési támogatásra jogosultak, melyet másnéven Babakötvénynek hívunk.

Babakötvény program

A Babakötvény program Magyarországon, brit mintára jött létre, és a kiutalt összeget a kormány, a központi költségvetésből finanszírozza. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az állam, hivatalból, a gyermek nevére, a Magyar Államkincstárban – az anyakönyvezése után- letéti számlát nyit. Ez azt jelenti, hogy a számlát külön igényelni  nem kell, így a szülők részéről utánajárást sem igényel. A számlanyitásról pedig postai úton értesítést kapnak. Az életkezdési támogatás induló összege, egyszer 42. 500 Forint.
Az erre rászoruló, illetve tartós nevelésbe vett gyermekek, 7 és 14 éves korukban, azaz kétszer 44.600 Forint, további támogatásban részesülnek.
Maga a Babakötvény összege, alapesetben, az ötéves állampapír hozama alapján, a Magyar Államkincstárban kamatozik tovább, a gyermek nagykorúságáig. A gyermek tehát az életkezdési támogatásához legelőször 18 évesen férhet hozzá, és ezt az összeget, csak a törvényben meghatározott célok finanszírozására fordíthatja. Ez kiterjed a lakhatás, a tanulmányok, a vállalkozásalapítás, és a családalapítás költségeinek fedezésére.

Start számla program

Amennyiben, a gyermek szülője, vagy bármely közeli hozzátartozója úgy dönt, hogy a Babakötvény összegét, további befizetésekkel is kiegészítené, Start számlát nyithat.  Új Start számlát, 2012. októbere óta már csak a Magyar Államkincstárban lehet nyitni. A Start értékpapírszámlára történő, egyéni befizetésekre, az állam további támogatást is nyújt, ezzel ösztönöve a szülők megtakarítási hajlandóságát.
A befizetések 10%-a után, legfeljebb évi 6 ezer forint állami támogatás jár. A gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak esetén ez az összeg, az évi 12 ezer forintot is elérheti.
A befizetések eddigi, éves 120 ezer forintos limitje, októberben eltörlésre került, de ettől függetlenül az állami támogatás mértéke változatlan maradt.
Az új szabályozás szerint, a Start számla megtakarítás hozamokkal együtt, állampapírokban helyezhető el, melyre az állam természetesen garanciát is vállal. Maga a számla vezetése – ellentétben a bankokkal – a Magyar Államkincstárnál díjmentes.
Mind, a Babakötvény, és a Start számla összege kamatadómentesen, a gyermek rendelkezésére áll, amint 18 éves korát betöltötte. A kifizetés nem automatikusan történik, ezt a fiatal felnőttnek írásban igényelnie kell. A törvénymódosítás hatására, ezentúl a 2006 előtt született gyermekek szülei is nyithatnak Start számlát, minimum 25 ezer forint befizetésével. A megkötés az, hogy a számlanyitás után, a 3 éves türelmi időt kivárják, azaz akkor sem nyúlhatnak a megtakarításhoz, ha a gyermek időközben nagykorúvá vált. A Start számla megtakarítás összege, a Babakötvényhez hasonló célokra fordítható.

Ha, szeretne megismerni, más, az államtól független gyermek megatakarítási lehetőségeket, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén segítő kezet nyújtanak, a pénzügyek terén.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy néhány év alatt, milyen mértékű vagyongyarapodást érhet el.
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Tényleg olyan jó a babakötvény 2015-ben?
 • Babakötvény, Start számla vagy életbiztosítás?
 • Hogyan tanítsuk meg gyermekünket az előtakarékosságra?
 • Befektetés gyerekeknek?
 • A lakáskassza, mint gyermek megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu