Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény kiszámoló

Utolsó módosítás: 2013.01.30.

A Babakötvény program nem csak támogatást ad, hanem megtakarítási lehetőséget is biztosít a szülők számára. Az ide tartozó Start számla nyitásának feltételei, tavaly októberben alapvetően megváltoztak. No, de hogy is működik mindez a gyakorlatban.

A Babakötvény támogatás

Egyszeri, vissza nem téritendő induló támogatás jár a Magyar Államtól, minden olyan, 2005 december 31. után született csecsemőnek, aki magyarországi lakhellyel rendelkezik, és magyar állampolgár. A támogatást az állam, a központi költségvetésből finanszírozza.
A Babakötvény megyitása, a gyermek anyakönyveztetése után történik, amint a Magyar Állam Kincstár értesült a baba világrajöttéről. A Babakötvény nyitásáról a szülők írásban értesítést kapnak.
A Babakötvény jelenlegi összege 42. 500 forint.
A gyakorlatban úgy néz ki, hogy az állam, hivatalból, a gyermek nevére a Magyar Államkincstárban letéti számlát nyit. A letéti száma összege, a gyermek 18 éves koráig kamatozik, amennyiben ehhez a szülő nem nyúl hozzá, és egyéni befizetésekkel nem egészíti ki. A megtakarítás hasznát tehát a fiatal felnőtt leghamarabb nagykorúsága idején élvezheti ki.
A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény rendelkezik arról, hogy a Babakötvény összege mire fordítható. Ez magában foglalja a lakhatás, a tanulmányok, a pályakezdés, és a családalapítás költségeinek fedezését is.
Mivel, az első, Babakötvénnyel rendelkező gyerekek csak 2024-ben lesznek jogosulak a kifizetésre, így csak elvi alapon számolhatjuk, hogy mi az az összeg, amivel a csemete kalkulálhat.
Könnyen beláthatjuk azért, hogy szimplán, az alap összeg nem képez olyan mértékű vagyont hosszútávon sem, amivel a gyermek érdemben is kezdhet valamit.

A Start számla megtakarítás

Feltétlenül érdemes a gyermek Babakötvény támogatását egyéni befizetésekkel kiegészíteni. Még ha az állami opció nem is a legmegnyerőbb, ennek felvázolására vállalkozunk néhány percben.
Start számlát nyitni a törvénymódosítás értelmében már csak a Magyar Államkincstárban lehet. Érthető, hogy az állam rátette a kezét a babák pénzére, hiszen így a szülőket még jobban tudja állampapír vásárlására ösztönözni. A kezdeti magas állampapír hozamok azért ne tévesszenek meg senkit, azt hosszútávon érdemes inkább kivárni, hogy vajon egyeduralkodóként az Államkincstár hogyan teljesít majd.
A Start számla vezetése jelenleg díjmentes, és a lejáratkor pedig kamatadómentesen kérheti a gyetmek a megtakarítási összeg kifizetését.
A befizetések 10%-a után, maximum évi 6 ezer forint értékben az állam további támogatást folyosít.
A Start számla összegét, a gyermek, a Babakötvényhez hasonló feltételekkel veheti fel.

Szeretné Ön is bővebben megismerni az államtól független, gyermek előtakarékossági lehetőségeit? Kérjen ajánlatot, és tanácsadóink az ország bármely pontján felkeresik Önt, egy személyes találkozás keretén belül.

Számolja ki kalkulátorunkkal, hogy rendszeres megtakarítása milyen valódi segítséget nyújt gyermekének az életkezdéshez.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás gyermekeknek
 • Életbiztosítás unoka részére
 • Start számla összehasonlítás
 • Legjobb Babakötvény
 • Megtakarítás többgyermekes családban


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu