Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény igénylése 2012

Utolsó módosítás: 2012.11.20.

Babakötvény támogatásban részesül minden 2005. december 31 után világrajött, magyarországi lakcímmel rendelkező, magyar állampolgárságú csecsemő.
A folyamat maga úgy zajlik, hogy az álllam, hivatalból, a baba anyakönyveztetése után, a baba nevén letéti számlát nyit a Magyar Államkincstárban. A Babakötvény támogatás összege jelenleg egyszeri 42.500 forintos jóváírással gazdagítja a családot.
Amennyiben ezt az összeget, kiegészítené, a gyermek nevére Start számlát nyithat. Gyakran a két fogalmat összekeverik, vagy egy kalap alá veszik, de a gyakorlatban ez két külön konstrukciót jelent.

A Babakötvény felhasználása

A Babakötvény tehát önmagában csak egy egyszer jóváírt összeg, amely kamatozik tovább, de a gyermek alap esetben leghamarabb 18 éves korában férhet hozzá. Babakötvényt igényelni nem kell, ezt az állam minden, a feltételeknek megfelelő gyermeknek alanyi jogon biztosítja. A Babakötvény megnyitásáról, viszont a szülők postai úton, írásos értesítőt kapnak.  

A jóváírt összeg, a gyermek nagykorúságáig, az ötéves állampapír hozamai alapján kamatozik tovább. A fiatalok életkezdéséről szóló törvény pedig rendelkezik arról, hogy a támogatás összegét a fiatal felnőtt majd mire fordíthatja. Ez kiterjed a lakhatás, családalapítás, vállalkozásalapítás, és a tanulmányok költségeinek fedezésére.

Ha jobban belegondolunk persze, könnyen beláthatjuk, hogy ez a kezdeti összeg önmagában, még  hosszútávon sem jelenthet érdemleges megtakarítást gyermekünk számára. Éppen ezért érdemes a Babakötvény összegét Start számla befizetésekkel is kiegészíteni, de még jobban tesszük, ha állami befolyástól mentes, stabil biztosítói háttérral rendelkező gyermek előtakarékossági formát keresünk.

A Start számla konstrukció

2012 oktüberében alapvetően megváltoztak a Start számlanyitás és vezetés szabályai, így aki korábban tájékozódott a témában, érdemes felfrissítenie tudását.
Míg eddig, csak a gyermek szülője nyithatott Start számlát, mostanra ezt kiterjesztették a közeli hozzátartozókra is, így akár a nagyszülő is dönthet úgy, hogy az unoka nevére Start számlát nyit, és erre befizetéseket eszközöl.
Jó tudni viszont, hogy az új szabályok szerint Start számlát nyitni ezentúl csak a Magyar Államkincstárban lehet. A korábban, más pénzügyi intézetben nyitott Start számlák természetesen maradnak a szolgáltatóknál, de ha valaki szolgáltatóváltásra vetemedne, már csak az Államkincstárba viheti át a gyermek számláját.
A Start számla egyébként egy olyan értékpapírszámla típus, amelyre immáron korlátlan mértékű utalások intézhetőek, így a család az állampapírokból bőven bevásárolhat. A befizetések 10%-a után – legfeljebb évi 6 ezer forintos értékhatárig – további támogatásra is számíthatunk az államtól.

Ismerkedjen más, az államtól független, gyermek célú megtakarítási megoldásokkal is; tegye fel kérdéseit szakértőinknek, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal pedig előzetes számításokat végezhet arról, hogy milyen mértében növelheti meg gyermeke vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A takarékbélyeg, mint gyermek megtakarítás
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Legjobb Babakötvény
 • A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság
 • Szép remények: újra itt a Szocpol!


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu