Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Babakötvény igénylése 2012

Utolsó módosítás: 2012.11.20.

Babakötvény támogatásban részesül minden 2005. december 31 után világrajött, magyarországi lakcímmel rendelkező, magyar állampolgárságú csecsemő.
A folyamat maga úgy zajlik, hogy az álllam, hivatalból, a baba anyakönyveztetése után, a baba nevén letéti számlát nyit a Magyar Államkincstárban. A Babakötvény támogatás összege jelenleg egyszeri 42.500 forintos jóváírással gazdagítja a családot.
Amennyiben ezt az összeget, kiegészítené, a gyermek nevére Start számlát nyithat. Gyakran a két fogalmat összekeverik, vagy egy kalap alá veszik, de a gyakorlatban ez két külön konstrukciót jelent.

A Babakötvény felhasználása

A Babakötvény tehát önmagában csak egy egyszer jóváírt összeg, amely kamatozik tovább, de a gyermek alap esetben leghamarabb 18 éves korában férhet hozzá. Babakötvényt igényelni nem kell, ezt az állam minden, a feltételeknek megfelelő gyermeknek alanyi jogon biztosítja. A Babakötvény megnyitásáról, viszont a szülők postai úton, írásos értesítőt kapnak.  

A jóváírt összeg, a gyermek nagykorúságáig, az ötéves állampapír hozamai alapján kamatozik tovább. A fiatalok életkezdéséről szóló törvény pedig rendelkezik arról, hogy a támogatás összegét a fiatal felnőtt majd mire fordíthatja. Ez kiterjed a lakhatás, családalapítás, vállalkozásalapítás, és a tanulmányok költségeinek fedezésére.

Ha jobban belegondolunk persze, könnyen beláthatjuk, hogy ez a kezdeti összeg önmagában, még  hosszútávon sem jelenthet érdemleges megtakarítást gyermekünk számára. Éppen ezért érdemes a Babakötvény összegét Start számla befizetésekkel is kiegészíteni, de még jobban tesszük, ha állami befolyástól mentes, stabil biztosítói háttérral rendelkező gyermek előtakarékossági formát keresünk.

A Start számla konstrukció

2012 oktüberében alapvetően megváltoztak a Start számlanyitás és vezetés szabályai, így aki korábban tájékozódott a témában, érdemes felfrissítenie tudását.
Míg eddig, csak a gyermek szülője nyithatott Start számlát, mostanra ezt kiterjesztették a közeli hozzátartozókra is, így akár a nagyszülő is dönthet úgy, hogy az unoka nevére Start számlát nyit, és erre befizetéseket eszközöl.
Jó tudni viszont, hogy az új szabályok szerint Start számlát nyitni ezentúl csak a Magyar Államkincstárban lehet. A korábban, más pénzügyi intézetben nyitott Start számlák természetesen maradnak a szolgáltatóknál, de ha valaki szolgáltatóváltásra vetemedne, már csak az Államkincstárba viheti át a gyermek számláját.
A Start számla egyébként egy olyan értékpapírszámla típus, amelyre immáron korlátlan mértékű utalások intézhetőek, így a család az állampapírokból bőven bevásárolhat. A befizetések 10%-a után – legfeljebb évi 6 ezer forintos értékhatárig – további támogatásra is számíthatunk az államtól.

Ismerkedjen más, az államtól független, gyermek célú megtakarítási megoldásokkal is; tegye fel kérdéseit szakértőinknek, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal pedig előzetes számításokat végezhet arról, hogy milyen mértében növelheti meg gyermeke vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás gyermekeknek
 • Legjobb Babakötvény
 • Életbiztosítás unoka részére
 • Újszülött megtakarítás
 • A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu