Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Az életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.10.10.

Sok módja van annak, hogy gyermekünk életkezdését pénzzel támogassuk. Biztos Ön is sok különböző megoldással találkozott, jól gondoljuk? De mi alapján érdemes választani? Ha önnek fontosak a többletszolgáltatások, akkor valószínűleg az életbiztosításon keresztül érdemes gyermeke számára megtakarítania. Ismerjük meg közelebbről!

 

Miért tegyünk félre pénzt gyermekünknek?

Amennyiben a szülei jelentős összeggel támogatták Önt, amikor 19-20 éves lett, akkor tudja, hogy milyen előnyt jelentett ez, amikor elkezdte a nagy betűs életet. Amennyiben nem volt ilyen szerencsés helyzetben, akkor pedig biztos Ön is azok közé a szülők közé tartozik, aki többet szeretne adni gyermekének, mint amit Ön megkapott. Ez így helyes, hiszen a felsőfokú oktatás, egy saját autó, vagy egy saját lakás továbbra sincs, és nem is lesz ingyen. A leghatékonyabb pedig az, ha rendszeresen pénzt takarítunk meg egy gyermek megtakarításon keresztül.

 

Milyen gyermek megtakarításokból választhatunk?

Klasszikus értelemben az gyermek megtakarítási számla (bankoknál), a Start számla (Magyar Államkincstárnál), és a gyermek megtakarítási program (biztosítóknál) minősül gyermek megtakarításnak. Ezen felül van aki egy lakáskasszán keresztül segíti gyermekét (erről itt írtunk), de akad olyan szülő is, aki megpróbálkozik TBSZ számlán keresztül pénzt felhalmozni gyermekének. (Itt olvashatja el, hogy miért nem javasoljuk) Ismerjük meg a biztosítók megoldását!

 

Miért pont életbiztosítás?

Már egy jó ideje a biztosítók már nem csak kockázati védelmet nyújtanak számunkra, hanem remek befektetési, megtakarítási lehetőséget kínálnak számunkra. Ezek közép-, és hosszú távú konstrukciók, vagyis 10 éves tartam alatt kevésbé hatékonyak a speciális költségszerkezetük miatt. Mivel gyermekünknek a 18-20. életévében lesz szüksége a megtakarításban gyűjtött pénzre, ezért ez a megoldás pont megfelel. A bevezetőben említettük a többletszolgáltatást, hogy ez mit jelent?

 

A gyermek megtakarítási program

Ez egy olyan megtakarítás, ahol mi magunk állítjuk össze a befektetési portfóliót, és ezt utána szakemberek kezelik, így reálisan elérhető egy 6-8%-os éves átlaghozaml. Íme, egy pár közepes kockázatú kötvény 5 éves eredménye:

Aegon Európai kötvény 8,21 %

Allianz Belföldi kötvény 9,24 %

CIG Pannónia Hazai Pro kötvény 7,62 %

Generali kötvény 7,07 %

Uniqa Magyar Államkötvény 9,69 %

 

Teljesen szabadon használhatja fel gyermekünk a tőkét, amire szeretné, ami egy lakáskasszánál nem teljesül, és a Start számla felhasználása is jogszabályhoz kötött.

Az igazi többletszolgáltatás azonban az, hogy ha esetleg a biztosított szülő meghalna még a szerződés lejárta előtt, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést a tartam végéig, vagyis gyermeke az előre eltervezett összeget fogja megkapni, ilyet semelyik másik gyermek megtakarítás nem tud.

 

Érdemes életbiztosítást választani gyermek megtakarításnak!

Ebben a rövid cikkben megmutattuk, hogy az életbiztosítás az egyik, ha nem a leghatékonyabb gyermek megtakarítási forma. Azonban legyen óvatos, hiszen több mint 100 különböző megtakarításos életbiztosítás van a pénzpiacon, és ennek a jelentős része drága. Töltse ki a cikk alján található űrlapot, és gyermek megtakarítási szakértőnk megtalálja a megtakarításos életbiztosítások krémjét. Azt az olcsó, és költséghatékony megoldást, amivel legjobban tudja segíteni gyermek életkezdését, hiszen ez a cél!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Babakötvény összehasonlítás
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Megtakarítás többgyermekes családban
 • A TBSZ számla, mint gyerek megtakarítás
 • Így gyűjthet takarékbélyeget a gyerek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu