Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A lakáskassza, mint gyermek megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.10.07.

Ön is úgy gondolja, hogy életében a legnagyobb anyagi kihívást az jelentette, hogy saját ingatlanhoz jusson? Szeretné, hogy a gyermekének ez könnyebben menjen? Mi ezt az álláspontot is meg tudjuk érteni, ezért közelítsük meg a gyermek megtakarításokat a lakásszerzés szempontjából!

 

Mennyi pénzbe kerül egy lakás?

A jelenlegi (átalakulás alatt lévő) ingatlan, és hitelezési piac szerint, és az országos elhelyezkedéstől függően nagyjából 6-8 millió forintért lehet egy átlagos ingatlant megvásárolni. Ha azt nézzük, hogy van 19 évünk, gyermekünk nagykorúságáig ezt kiépíteni, akkor ez nem feltétlenül tűnik lehetetlen küldetésnek.

 

A lakáskassza fogalma

A lakáskassza az egyetlen államilag támogatott lakás célú megtakarítás jelenleg Magyarországon. Az állami támogatás mértéke az éves befizetéseink 30%-a, legfeljebb 72.000 forint évente. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy főre maximum 20.000 forintot fizethetünk be egy lakáskasszára. A saját megtakarítások után pedig egy kamatmentes hitelt lehet igényelni, így akár 8.000.000 forintot is megkaphatunk. Bővebben itt tud olvasni a lakáskasszákról!

 

Hogyan használjuk gyermekünk számára?

A fent leírtak szerint a maximális futamideje a lakáskassza megtakarítási időszakának 120 hónap, vagyis 10 év. Ez nagyban behatárolja, hogy mikor érdemes egy ilyen lakáskasszát elindítani. Konkrétan gyermekünk 8 éves kora előtt semmiképp, hiszen amíg gyermekünk nem tölti be a 18. születésnapját, addig nem igazán szokott saját lakásba költözni. Véleményünk szerint az ideális időpont, amikor gyermekünk 13-15 éves, hiszen ilyenkor 23-25 korára fog rendelkezésére állni az összeg. Ez az a kor, amikor már rendelkezik önálló keresettel, és fenn tud tartani egy saját ingatlant.

 

Hogyan lehet több pénz lakáscélra?

Ha nem is kimondottan lakáscélra, de általános célokra (amibe a lakás is beletartozik) 3 klasszikus gyermek megtakarítási formát választhatunk a banki, az állami, és a biztosítói megtakarítást. A bankoknál a gyermek megtakarítási számlát, az államnál vezethető (Magyar Államkincstár) Start számlát, illetve a biztosítók gyermek megtakarítási programját értjük e 3 gyermek megtakarítás alatt. Amennyiben anyagi lehetőségei engedik egyet ezek közül mindenképp érdemes gyermekének indítani, így lehet pénze felsőfokú oktatásra, életkezdésre, vagy amire gondolja. Ezekről a megtakarításokról itt kaphat bővebb tájékoztatást.

 

Hogyan lesz a legjobb a gyermeknek?

Ebben a cikkben a gyermek lakásszerzését, és a lakáskasszát helyeztük a középpontba. Mivel azonban sok lehetőség van a szülők előtt, ezért érdemes komplexen tekinteni a kérdésre, és gondosan megtervezni minden eshetőséget. Ez a fajta tervezés az egyik fő specialitásunk. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és gyermek megtakarítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából összerakja Önnek azt a tervet, amivel gyermeke a lehető legjobban jár!  

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Babakötvény igénylése 2012
 • Gyermek megtakarítás 2014
 • Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek
 • Megtakarítás újszülöttnek
 • Babakötvény összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu