Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A lakáskassza, mint gyermek megtakarítás

Utolsó módosítás: 2014.10.07.

Ön is úgy gondolja, hogy életében a legnagyobb anyagi kihívást az jelentette, hogy saját ingatlanhoz jusson? Szeretné, hogy a gyermekének ez könnyebben menjen? Mi ezt az álláspontot is meg tudjuk érteni, ezért közelítsük meg a gyermek megtakarításokat a lakásszerzés szempontjából!

 

Mennyi pénzbe kerül egy lakás?

A jelenlegi (átalakulás alatt lévő) ingatlan, és hitelezési piac szerint, és az országos elhelyezkedéstől függően nagyjából 6-8 millió forintért lehet egy átlagos ingatlant megvásárolni. Ha azt nézzük, hogy van 19 évünk, gyermekünk nagykorúságáig ezt kiépíteni, akkor ez nem feltétlenül tűnik lehetetlen küldetésnek.

 

A lakáskassza fogalma

A lakáskassza az egyetlen államilag támogatott lakás célú megtakarítás jelenleg Magyarországon. Az állami támogatás mértéke az éves befizetéseink 30%-a, legfeljebb 72.000 forint évente. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy főre maximum 20.000 forintot fizethetünk be egy lakáskasszára. A saját megtakarítások után pedig egy kamatmentes hitelt lehet igényelni, így akár 8.000.000 forintot is megkaphatunk. Bővebben itt tud olvasni a lakáskasszákról!

 

Hogyan használjuk gyermekünk számára?

A fent leírtak szerint a maximális futamideje a lakáskassza megtakarítási időszakának 120 hónap, vagyis 10 év. Ez nagyban behatárolja, hogy mikor érdemes egy ilyen lakáskasszát elindítani. Konkrétan gyermekünk 8 éves kora előtt semmiképp, hiszen amíg gyermekünk nem tölti be a 18. születésnapját, addig nem igazán szokott saját lakásba költözni. Véleményünk szerint az ideális időpont, amikor gyermekünk 13-15 éves, hiszen ilyenkor 23-25 korára fog rendelkezésére állni az összeg. Ez az a kor, amikor már rendelkezik önálló keresettel, és fenn tud tartani egy saját ingatlant.

 

Hogyan lehet több pénz lakáscélra?

Ha nem is kimondottan lakáscélra, de általános célokra (amibe a lakás is beletartozik) 3 klasszikus gyermek megtakarítási formát választhatunk a banki, az állami, és a biztosítói megtakarítást. A bankoknál a gyermek megtakarítási számlát, az államnál vezethető (Magyar Államkincstár) Start számlát, illetve a biztosítók gyermek megtakarítási programját értjük e 3 gyermek megtakarítás alatt. Amennyiben anyagi lehetőségei engedik egyet ezek közül mindenképp érdemes gyermekének indítani, így lehet pénze felsőfokú oktatásra, életkezdésre, vagy amire gondolja. Ezekről a megtakarításokról itt kaphat bővebb tájékoztatást.

 

Hogyan lesz a legjobb a gyermeknek?

Ebben a cikkben a gyermek lakásszerzését, és a lakáskasszát helyeztük a középpontba. Mivel azonban sok lehetőség van a szülők előtt, ezért érdemes komplexen tekinteni a kérdésre, és gondosan megtervezni minden eshetőséget. Ez a fajta tervezés az egyik fő specialitásunk. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és gyermek megtakarítási szakértőnk a teljes pénzpiac kínálatából összerakja Önnek azt a tervet, amivel gyermeke a lehető legjobban jár!  

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Drága az iskolakezdés
 • Vajon sikerül ösztönözni a gyermekvállalást? A GYED Extra 3+1 program
 • Amit a GYES-ről röviden tudni kell
 • Legjobb Babakötvény
 • Mit tegyünk azért, hogy gyermekeink ne hitelből éljenek


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu