Ön is gondol gyermekére?

havi 10.000 Ft - 20 évig - 7,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 20 évig - 15,4 millió Ft
havi 30.000 Ft - 20 évig - 24,2 millió Ft
havi 20.000 Ft - 10 évig - 3,9 millió Ft
havi 40.000 Ft - 10 évig - 7,7 millió Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A lakáskassza, mint gyermek előtakarékosság

Utolsó módosítás: 2013.08.21.

Amikor elhatározzuk, hogy gyermekünk részére anyagi tartalékot képezünk, gyakran kerülünk válaszút elé, hogy melyik előtakarékossági forma az optimális számunkra.
Az állami befolyásnak köszönhetően többször kerül terítékre a Babakötvény, mint megtakarítási opció, illetve banki oldalról a lakáskassza. Amennyiben az állami kontrolltól mentesen kívánunk gyermekünk részére megtakarítani, választhatjuk a biztosítótársaságok által kínált megtakarításos életbiztosításokat is.

A lakástakarékokról általában

A lakástakarék egy olyan államilag támogatott előtakarékossági megoldás, amely lehetővé teszi, hogy kedvezményes feltételekkel lakáscélra pénzt takarítsunk meg. Az LTP szerződés megkötésével kötelezettséget vállalunk arra, hogy egy bizonyos pénzösszeget minden hónapban lakáscélra elkülönítünk. Mivel a lakáskasszák működését egységesen törvény szabályozza, ez azt jelenti, hogy a három hazai lakástakarék azonos feltételekkel kínál lakás előtakarékossági és lakáshitel felvételi lehetőséget.

A lakástakarék futamideje minimális 4 év, de az előtakarékossági időszak akár 6, 8 vagy 10 évre is kitolódhat. A havonta maximálisan a lakáskasszába befizethető pénzmennyiség, szerződésenként 20 ezer forint, viszont a minimumot már a szolgáltatók egyénileg határozzák meg. A törvény szerint a befizetések 30%-a után, éves szinten legfeljebb 72 ezer forint állami támogatás jár.

A lakáskassza, mint megtakarítás

 Magát a lakáskasszákat sokan kedvelik, hiszen mint a betéti, mint a hitelkamatok tekintetében rögzített megtakarítási megoldásnak kínálnak. Az LTP szerződés megkötésekor már pontosan tudjuk azt, hogy lejáratkor mekkora pénzmennyiségre számíthatunk. Kockázat tehát ebben nincsen, viszont magas kamatra is legfeljebb az első néhány évben számíthatunk.

Persze ez azért viszonyítás kérdése. A jegybanki alapkamat folyamatos csökkenésének hatására mindannyian átértékelhetjük magunkban azt, hogy például a lakáskasszák által kínált lehetőség valóban rosszabb-e, mint egy jelentősen megterhelt banki lekötés. 2013 augusztusa óta ugyanis a banki megtakarításokat nem csak kamatadó-, hanem EHO fizetési kötelezettség is terheli, ami majdnem a kamatjövedelem negyedét elviszi.

LTP gyermek előtakarékosság

A gyermek részére történő előtakarékosságot már a baba megszületésekor el kell kezdeni. A kérdés nyilván az, hogy érdemes-e a gyermek vagyonát a lakástakarék szerződés megkötésével növelni. Aki nem fél az állami befolyástól, sőt igényli az állami támogatást akár ezt meg is teheti, de a konstrukció még mindig inkább néhány éves időtávban rendelkezik magasabb kamatkilátásokkal. Azt fontos megjegyezni, hogy az állami támogatás folyósításához viszont a lakáscélt minden esetben igazolni kell.

Amennyiben szeretne Ön is megismerkedni a gyermek előtakarékossági lehetőségekkel, kérjen ajánlatot munkatársainktól, akik egy munkanapon belül feldolgozzák kérését.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással milyen mértékben növelhető a gyermek vagyona.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás unoka részére
 • Hogyan használjuk a gyermek megtakarítási számlát?
 • Az életbiztosítás, mint gyermek megtakarítás
 • Kinek jár a TGYÁS?
 • Legjobb Start számla


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu