Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakástakarékpénztár törvény

Utolsó módosítás: 2012.10.26.

A lakáskasszák működését, az 1997. január 1-jén hatályba lépett törvény, és több olyan kormányrendelet is szabályozza, amely rendelkezik az állami támogatás mértékéről, a betéti és hitelkamatról, a kiutalási időszak hosszáról, és a szolgáltatók befektetési politikájáról. Azt könnyű belátni tehát, hogy maga a lakástakarék, egy erősen szabályozott terület, így a három jelenlegi hazai szolgáltató működése között is csak csekély eltérést találunk. Nézzük meg ez mit is jelent a gyakorlatban:

 • állami támogatás mértéke

A lakáskasszába történő befizetések 30%-a után – legfeljebb évi 72 ezer forintos értékhatárig – állami támogatás jár. Jó, ha tudja, hogy egy személy, egyszerre csak egy lakáskassza szerződés után kaphat állami támogatást. Ez azt jelenti, hogy ha több szerződést is szeretne kötni – mert mondjuk több mint havi 20 ezer forintot szeretne lakás célra megspórolni – akkor  második szerződésétől kezdve már érdemes kedvezményezettet is megneveznie. Kedvezményezett, akár kiskorú gyermek is lehet, és természetesen neki is jár az állami jóváírás.

 • díjak

A lakáskassza havidíja, a 20 ezer forintot nem haladhatja meg. Ha ennél magasabb összeget is képes lakás célra felhalmozni, érdemes lenne a befektetéses biztosítás lehetőségével is megismerkednie.

 • betéti kamatok

Az elmondható azért, hogy a  lakáskasszák népszerűsége nem a betéti kamatok nagyságából fakad. A megtakarítások után járó kamatok ugyanis legfeljebb néhány százalékot tesznek ki. Természetesen, a betéti kamat mértéke, az állami támogatással együtt, jellemzően az első években akár a 10%-ot is meghaladhatja.

 • hitelkamatok

A lakáskassza szolgáltatók, alacsony, kedvező kamatozású, lakáshitel kínálatukkal is igyekeznek ügyfeleket magukhoz csábítani. Szerződőként, a sikeres hitelbírálat után, az szerződés megkötése után egyből, vagy a 2. megtakarítási év leteltével is hitelhez juthatunk. Alap esetben persze, a megtakarítási időszak lejárta után érdemes hiteligényünket benyújtani, hiszen ilyen formában a hitel THM mutatója a 10%-ot sem haladja meg.

 • futamidő

Míg kezdetben a leghosszabb megtakarítási időszak 8 évre terjedhetett ki, ma már választhatunk, a 4, 6, 8 de akár 10 éves szerződésmódozatok közül is. Így a legtöbb, hitellel együtt folyósítható össszeg akár 8 millió forintot is elérheti.

 • kiutalási időszak

A megtakarítási időszak leteltével, némi bonyodolmat okozhat – éppen ezért érdemes ezzel jó előre kalkulálni – hogy mire pénzhez jutunk, az törvényileg akár 3 hónap is lehet.

Ha szeretne, többet megtudni a lakáskasszák működéséről, és megismerni lakás előtakarékossági opcióit, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik az ország egész területén személyesen is rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy adott idő alatt, milyen mértékű vagyongyarapodásra képes.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság biztosítónál
 • Egyre többen választják a lakás előtakarékosságot
 • Lakáskassza online
 • Lakás célú előtakarékosság
 • Lakás előtakarékosság 8 év


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Lakástakarékpénztár törvény

  Szentesi Gábor
  Tisztelt Szakértő Urak! Párommal családalapításon gondolkodunk. Meg tudnák mondani, hogy a szocpol az önerőbe beleszámítható-e? A segítségüket köszönöm. Szentesi Gábor.
  Tisztelt Szentesi Gábor! A szocpol, azaz szociálpolitikai támogatás a már meglévő gyermek után számíthat bele a hitel önerejébe. Mivel folyamatban van a szocpol program átalakítása is, ezért az esetleges változásokról csak a közeljövőben tudunk beszámolni. Addig is kísérje figyelemmel weboldalunkat illetve Facebook oldalunkat.
  2013.07.11.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu