Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza: Pár éven belül akár 3 millió forintot költhetünk lakásra!

Utolsó módosítás: 2015.02.05.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. legfrissebb felmérése szerint minden 8. háztartásban megfogalmazódtak konkrét lakáscélok, amelyekért már most hajlandóak vagyunk anyagi lépéseket tenni. Ez pedig azt jelenti, hogy pár éven belül milliókat lehet költeni saját ingatlan vásárlására, vagy felújítására. Hogy pontosan mennyit?

 

Mit mondtak a megkérdezettek?

Magyarországon nagyjából 4,1 millió háztartás van, amelyből mindössze 1,1 millióban élnek idősek, tehát a fiatal, és középkorú háztartások száma 3 millió. Ezen 3 millió háztartásból nagyjából 500.000 embernek van konkrét lakáscélja, és/vagy tervezi, hogy saját lakáselőtakarékosságot indít. Ön közéjük tartozik?

Természetesen mivel megtakarításról beszélünk, nem mindegy, hogy mekkora havi összeggel indítjuk el a saját lakáskasszánkat. A megkérdezettek átlagosan 11.700 forintot tudnak havonta erre a célra fordítani. Ebből mekkora összeg lesz pár éven belül? Számoljuk ki!

 

A lakáskassza felépítése

Ahhoz, hogy a várható összegek ne a levegőben lógjanak, előbb meg kell értenünk a lakáskasszák felépítését. A szerződéses összeg a saját megtakarításból, és az opcionálisan felvehető hitelből tevődik össze. A saját megtakarítás pedig áll a befizetéseinkből, a betéti kamatból, és az állami támogatásból.

Igen, a lakáskassza legnagyobb előnye a 30%-os, évente akár 72.000 forintos állami támogatásban rejlik.

Jelenleg 4 különböző pénzintézet, az Aegon, az Erste,a Fundmenta, és az OTP kínál nekünk összesen 7 eltérő lakáskassza típust, így nem teljese mindegy, hogy melyiket választjuk. Hasonlítsuk össze a különböző lakáskassza típusokat!

 

Mennyi pénzünk lesz a különböző lakáskasszákban?

A táblázat első oszlopában a pénzintézet, a másodikban pedig a módozat található. Ezek után következik s futamidő, majd a saját megtakarítás, végül pedig a szerződéses összeg. Azt számoltuk ki, hogy havi 12.000 forint megtakarítása mellett mekkora összeget tudunk majd felhasználni:

Az Erste Prémium hitel módozattal nem tudunk az oldalukon kalkulálni, minden más adat a lakáskasszák saját oldaláról származik.

4 évnél már 1,4-1,9 millió forintot is tudunk lakáscélra fordítani, ha elindítunk egy havi 12.000 forintos lakáskasszát, míg 10 évnél már 3,8-4,8 millió forint között mozog ez az összeg.

Egy könnyedén kalkulálható, és kivárható futamidő a 6 év, ahol akár 3 millió forintot is érhet, hogy előre gondoltunk, és megtakarítottunk egy lakáskasszán keresztül.

 

Válaszuk az igényeinknek megfelelőt!

A táblázat csak a felhasználható összegekben mutatja meg a különbségeket, de ezen felül is vannak olyan különbségek (számlanyitási akciók, felhasználási igazolások) amelyeket megismerve könnyebb kiválasztani a megfelelő lakáskasszát. Töltse ki a cikk alatt található adatlapot, és lakáskassza szakértőnk megtalálja az Önhöz legjobban passzoló lakáskasszát! 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság
 • Lakáskassza összehasonlítás 2016
 • Lakáskassza 2012
 • Megéri-e a lakástakarék?
 • Amit a lakástakarékról érdemes tudni


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu