Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza kedvezményezett

Utolsó módosítás: 2014.09.10.

Az utóbbi időben megsokasodott a hozzánk beérkező kérdések száma a lakáskasszákkal kapcsolatban. Nagyon sokaknak megfordul a fejében, hogy több lakáskasszát is indítanának, de nincsenek tisztában, hogy ez lehetséges-e. Vizsgáljuk hát meg a lakáskasszákat, a kedvezményezettek szempontjából.

Mi a lakáskassza?

Tulajdonképpen nevezhetjük Magyarország első számú lakás előtakarékosságának is, hiszen akár már 4 évre is indítható, és garantált lejárati (ún. szerződéses összege) van, amit nagyon kedvelnek a lakás célra takarékoskodók. Arról nem is beszélve, hogy az állam a befizetéseink 30%-át, legfeljebb évente 72.000 forintot támogatásként hozzáad a lakáskasszához. Egy rövid számítás után kiderül, hogy egy havi 20.000 forintos megtakarításnál lehet megkapni a maximális 72.000 forintos állami támogatást.

Ha lakáskassza, akkor…

választhatunk 4 pénzintézet kínálatából, ugyanis jelenleg az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP is rendelkezik lakáskasszával. Mivel egy törvényileg szigorúan szabályozott konstrukcióról van szó, ezért nagy eltérések nincsenek közöttük, de azért akadnak olyan különbségek, ami miatt végignézni mind a 4 pénzintézet kínálatát.

Továbbá fontos tudni, hogy egy embernek egyszerre csak egy lakáskasszája lehet, ezért kell a szerződésen feltüntetni az adójelünket. Fent kitértünk rá, hogy a maximális befizetés havi 20.000 forint lehet, ugyanis itt kapjuk meg a maximális állami támogatást, de mi van akkor, ha hamarabb szeretnénk az ingatlanhoz jutni, vagy több pénzt szeretnénk félretenni?

Ki legyen a kedvezményezett?

Egy szerződésen belül van egy szerződő, és egy kedvezményezett. Fontos az elején tisztázni, hogy a kedvezményezett (aki a lejáratkor megkapja a pénzt) kapja az állami támogatást, így egyszerre csak egy szerződésen belül lehetünk kedvezményezettek. Szerződő, vagyis díjfizető szinte bárki lehet. A kettő között az a kapocs, hogy a szerződő egyenes ági rokona lehet a kedvezményezett. Itt elovashatja, mi történik, ha a kedvezményezett esetleg elhalálozna.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha Önnek van egy párja, egy gyermeke, akkor már 3 lakáskasszát is tud indítani, ami 60.000 forint befizetést jelent havonta, és 216.000 forint állami támogatást évente. Az egyetlen kikötés ilyenkor, hogy a kedvezményezettnek tulajdonosnak kell lenni abban az ingatlanban, amire fordítják a lakáskasszában felgyülemlett tőkét. Íme így tud több pénzt félretenni, és magas állami támogatásban részesülni.

Használja ki a lehetőségeket!

Ebben a cikkben megmutattuk, hogyha anyagi forrásai engedik, akkor nemcsak havi 20.000 forintot tehet félre egy lakáskasszába, hanem akár ennek a többszörösét is. Ezzel azt tudja elérni, hogy például hamarabb beköltözhet a saját lakásába. Ha kíváncsi hasonló, gyakorlatias, és ötletes megoldásokra, akkor töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és megtakarítási szakértőnk minden esetben megtalálja az Ön számára leghatékonyabb megoldásokat!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Fundamenta lakáskassza hitel
 • Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön
 • Lakás célú előtakarékosság
 • Lakásfelújítás egymillió forintból: mire költené?
 • Lakástakarék havi díjfizetéssel


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu