Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza kedvezményezett

Utolsó módosítás: 2014.09.10.

Az utóbbi időben megsokasodott a hozzánk beérkező kérdések száma a lakáskasszákkal kapcsolatban. Nagyon sokaknak megfordul a fejében, hogy több lakáskasszát is indítanának, de nincsenek tisztában, hogy ez lehetséges-e. Vizsgáljuk hát meg a lakáskasszákat, a kedvezményezettek szempontjából.

Mi a lakáskassza?

Tulajdonképpen nevezhetjük Magyarország első számú lakás előtakarékosságának is, hiszen akár már 4 évre is indítható, és garantált lejárati (ún. szerződéses összege) van, amit nagyon kedvelnek a lakás célra takarékoskodók. Arról nem is beszélve, hogy az állam a befizetéseink 30%-át, legfeljebb évente 72.000 forintot támogatásként hozzáad a lakáskasszához. Egy rövid számítás után kiderül, hogy egy havi 20.000 forintos megtakarításnál lehet megkapni a maximális 72.000 forintos állami támogatást.

Ha lakáskassza, akkor…

választhatunk 4 pénzintézet kínálatából, ugyanis jelenleg az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP is rendelkezik lakáskasszával. Mivel egy törvényileg szigorúan szabályozott konstrukcióról van szó, ezért nagy eltérések nincsenek közöttük, de azért akadnak olyan különbségek, ami miatt végignézni mind a 4 pénzintézet kínálatát.

Továbbá fontos tudni, hogy egy embernek egyszerre csak egy lakáskasszája lehet, ezért kell a szerződésen feltüntetni az adójelünket. Fent kitértünk rá, hogy a maximális befizetés havi 20.000 forint lehet, ugyanis itt kapjuk meg a maximális állami támogatást, de mi van akkor, ha hamarabb szeretnénk az ingatlanhoz jutni, vagy több pénzt szeretnénk félretenni?

Ki legyen a kedvezményezett?

Egy szerződésen belül van egy szerződő, és egy kedvezményezett. Fontos az elején tisztázni, hogy a kedvezményezett (aki a lejáratkor megkapja a pénzt) kapja az állami támogatást, így egyszerre csak egy szerződésen belül lehetünk kedvezményezettek. Szerződő, vagyis díjfizető szinte bárki lehet. A kettő között az a kapocs, hogy a szerződő egyenes ági rokona lehet a kedvezményezett. Itt elovashatja, mi történik, ha a kedvezményezett esetleg elhalálozna.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha Önnek van egy párja, egy gyermeke, akkor már 3 lakáskasszát is tud indítani, ami 60.000 forint befizetést jelent havonta, és 216.000 forint állami támogatást évente. Az egyetlen kikötés ilyenkor, hogy a kedvezményezettnek tulajdonosnak kell lenni abban az ingatlanban, amire fordítják a lakáskasszában felgyülemlett tőkét. Íme így tud több pénzt félretenni, és magas állami támogatásban részesülni.

Használja ki a lehetőségeket!

Ebben a cikkben megmutattuk, hogyha anyagi forrásai engedik, akkor nemcsak havi 20.000 forintot tehet félre egy lakáskasszába, hanem akár ennek a többszörösét is. Ezzel azt tudja elérni, hogy például hamarabb beköltözhet a saját lakásába. Ha kíváncsi hasonló, gyakorlatias, és ötletes megoldásokra, akkor töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és megtakarítási szakértőnk minden esetben megtalálja az Ön számára leghatékonyabb megoldásokat!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság béren kívüli juttatás
 • Lakástakarék havi díjfizetéssel
 • Egyre többen választják a lakás előtakarékosságot
 • Lakás célú előtakarékosság
 • A lakástakarékpénztár mint megtakarítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu