Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza gyerekeknek

Utolsó módosítás: 2014.09.02.

A mai Magyarországon a legtöbb ember legfontosabb célja, hogy saját lakást szerezzen. Ez azt jelenti, hogy amint valaki elkezd dolgozni hamarabb tesz félre saját lakásra, mint a nyugdíjra vagy talán a saját gyermekére. Mi ezt nem szeretnénk bírálni, hanem inkább segíteni szeretnénk benne. Nézze meg, hogyan tud gyermekének segíteni a lakásszerzésben!

A gyermek megtakarítások

A legtöbb gyermek megtakarításnak (leszámítva a START számlát) teljesen szabad a felhasználása, így ha banki, ha biztosítói megoldást választ, akkor adott esetben a gyermeke fel tudja használni a felgyülemlett tőkét lakáscélra is. A klasszikus értelemben vett lakás megtakarítás azonban a lakáskassza, mivel ezt kizárólag lakáscélra lehet felhasználni, ismerjük meg közelebbről!

A lakáskassza

Ahogy a nevéből is adódik, itt valamilyen lakáscélra tudjuk felhalmozni a saját megtakarításunkat. Ezt a megtakarítást az állam az adott évben befizetett díjaink 30%-ával honorálja, állami támogatás formájában, ami azt jelenti, hogy nem is kell igényelni, hanem a befizetett díjak után automatikusan jár. Havonta legfeljebb 20.000 forintot tehetünk félre egy főre, így az állam évente legfeljebb 72.000 forinttal fejeli meg az általunk befizetett pénzt. Jelenleg 4 különböző pénzintézet kínál nekünk lakáskasszát, név szerint az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Korábban itt írtunk a lakáskasszáról, olvassa el!

A lakáskassza felhasználása

A közhiedelemmel ellentétben, a lakáskasszát nem kizárólag lakásvásárlásra lehet felhasználni, hanem lakásfelújításra, bővítésre, korszerűsítésre is, sőt a lakáshitelbe is lehet törleszteni belőle. Az utóbbi idők változásához tartozik, hogy már akár az albérleti díjat is fizethetjük a lakáskasszán keresztül megtakarított pénzünkből, de mikor kell a felhalmozott pénzt elköltenünk?

Mikor indítsunk lakáskasszát?

A lakáskassza pénzügyi középtávon az ideális megoldás, hiszen itt a legrövidebb megtakarítási idő nagyjából 4 év, míg a leghosszabb táv 10 év. Mivel az állami támogatással együtt felhalmozott összeget 2 éven belül kell felhasználni, ezt azt jelenti, hogy a gyermek 8-10 éves kora alatt nem érdemes elindítani. Ön ismer olyan gyermeket, aki 15-17 évesen saját lakásban lakik, vagy azt szeretné felújítani? A javaslatunk az, hogy a gyermek 10 éves kora előtt nem érdemes lakáskasszát indítania.

Válasszunk lakáskasszát?

A válasz erre az, hogy igen és nem. Igen, ha a gyermekünk elérte a legalább 15 éves kort, hiszen ilyenkor a többi megtakarítás nem lenne olyan hatékony, és akkor is igen a válasz, ha kimondottan a saját lakás megszerzésében szeretnénk segíteni gyermekünknek. Nem a válasz, ha gyermekünk fiatalabb, hiszen a lejáratkor nem igazán van saját lakása, lakáscélja a gyermeknek. Összegezve a lakáskassza egy ideális megtakarítás lakáscélra, de gyermekünk minimum 10 éves kora alatt nem ajánlott, ha keresi a megfelelő gyermek megtakarítást, vagy a legjobb lakáskasszát, akkor töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk a piac összes lehetőségét összehasonlítja Önnek!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Hogyan alakulnak a lakáskassza kamatok?
 • Lakás előtakarékosság, állami támogatással
 • Rezsicsökkentés saját zsebből
 • OTP lakáselőtakarékosság
 • Lakás előtakarékosság kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu