Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza gyerekeknek

Utolsó módosítás: 2014.09.02.

A mai Magyarországon a legtöbb ember legfontosabb célja, hogy saját lakást szerezzen. Ez azt jelenti, hogy amint valaki elkezd dolgozni hamarabb tesz félre saját lakásra, mint a nyugdíjra vagy talán a saját gyermekére. Mi ezt nem szeretnénk bírálni, hanem inkább segíteni szeretnénk benne. Nézze meg, hogyan tud gyermekének segíteni a lakásszerzésben!

A gyermek megtakarítások

A legtöbb gyermek megtakarításnak (leszámítva a START számlát) teljesen szabad a felhasználása, így ha banki, ha biztosítói megoldást választ, akkor adott esetben a gyermeke fel tudja használni a felgyülemlett tőkét lakáscélra is. A klasszikus értelemben vett lakás megtakarítás azonban a lakáskassza, mivel ezt kizárólag lakáscélra lehet felhasználni, ismerjük meg közelebbről!

A lakáskassza

Ahogy a nevéből is adódik, itt valamilyen lakáscélra tudjuk felhalmozni a saját megtakarításunkat. Ezt a megtakarítást az állam az adott évben befizetett díjaink 30%-ával honorálja, állami támogatás formájában, ami azt jelenti, hogy nem is kell igényelni, hanem a befizetett díjak után automatikusan jár. Havonta legfeljebb 20.000 forintot tehetünk félre egy főre, így az állam évente legfeljebb 72.000 forinttal fejeli meg az általunk befizetett pénzt. Jelenleg 4 különböző pénzintézet kínál nekünk lakáskasszát, név szerint az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Korábban itt írtunk a lakáskasszáról, olvassa el!

A lakáskassza felhasználása

A közhiedelemmel ellentétben, a lakáskasszát nem kizárólag lakásvásárlásra lehet felhasználni, hanem lakásfelújításra, bővítésre, korszerűsítésre is, sőt a lakáshitelbe is lehet törleszteni belőle. Az utóbbi idők változásához tartozik, hogy már akár az albérleti díjat is fizethetjük a lakáskasszán keresztül megtakarított pénzünkből, de mikor kell a felhalmozott pénzt elköltenünk?

Mikor indítsunk lakáskasszát?

A lakáskassza pénzügyi középtávon az ideális megoldás, hiszen itt a legrövidebb megtakarítási idő nagyjából 4 év, míg a leghosszabb táv 10 év. Mivel az állami támogatással együtt felhalmozott összeget 2 éven belül kell felhasználni, ezt azt jelenti, hogy a gyermek 8-10 éves kora alatt nem érdemes elindítani. Ön ismer olyan gyermeket, aki 15-17 évesen saját lakásban lakik, vagy azt szeretné felújítani? A javaslatunk az, hogy a gyermek 10 éves kora előtt nem érdemes lakáskasszát indítania.

Válasszunk lakáskasszát?

A válasz erre az, hogy igen és nem. Igen, ha a gyermekünk elérte a legalább 15 éves kort, hiszen ilyenkor a többi megtakarítás nem lenne olyan hatékony, és akkor is igen a válasz, ha kimondottan a saját lakás megszerzésében szeretnénk segíteni gyermekünknek. Nem a válasz, ha gyermekünk fiatalabb, hiszen a lejáratkor nem igazán van saját lakása, lakáscélja a gyermeknek. Összegezve a lakáskassza egy ideális megtakarítás lakáscélra, de gyermekünk minimum 10 éves kora alatt nem ajánlott, ha keresi a megfelelő gyermek megtakarítást, vagy a legjobb lakáskasszát, akkor töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk a piac összes lehetőségét összehasonlítja Önnek!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakáskassza állami támogatással
 • Hogyan alakulnak a lakáskassza kamatok?
 • Lakás előtakarékosság kifizetése
 • OTP lakás előtakarékosság
 • Lakás előtakarékosság kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu