Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza futamidők

Utolsó módosítás: 2014.09.03.

Pénzügyi rövid-, és középtávon a jelenlegi pénzpiacon nem igazán találunk hatékonyabb lakás előtakarékosságot, mint a lakáskasszák. Az előnyüket az állami támogatásnak köszönhetik, mely a befizetéseink 30%, évente akár 72.000 forint. Nézzük meg, hogy ha lakáscélra szeretnénk megtakarítani milyen időtávban érdemes gondolkoznunk!

Hol indíthatunk lakáskasszát?

Jelenleg olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 4 külön pénzintézet közül választhatjuk ki, hol szeretnénk lakáskasszát indítani. Ez a 4 pénzintézet az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Alapvetően nagyon hasonlítanak egymásra ezek a lakáskasszák, de azért vannak közöttük eltérések, más akkor is ha a futamidőket tekintjük.

Általános futamidők

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy alapesetben 5 különböző futamidőt különböztethetünk meg, mégpedig 4 év, 5 év, 6 év, 8 év, és 10 év. Ez az jelenti, hogy maximum 10 évig gyűjthetünk egy lakáskasszában pénzt, amire így legfeljebb 10*72.000, azaz 720.000 forint állami támogatást kaphatunk, meg persze a betéti kamatot, ami ennél jelentősen kisebb összeg. Miért írtuk, hogy általában ekkora futamidők vannak?

A konkrét futamidők

Vegyük szépen sorra, hogy az egyes lakáskasszáknál pontosan mekkorák is a futamidők. A 4 éves távnál az Aegon, és az Erste egyaránt 48 hónapban határozza meg a megtakarítási időszakot, míg az OTP csak 45 hónapban, a Fundamenta pedig 49-ben. Ki tudja lehet, hogy valakit pont ez a pár hónap segít választani? 5 évre nincs Fundamenta, az Erste, és az OTP 57 hónapos, az Aegon pedig 60. Innen már lényegesen egyszerűbb a történet, hiszen 6 évnél mindenki 72 hónapos megtakarítást irányoz elő, a kivétel a Fundamenta 76 hónapja. 8 évnél is szinte egységes a piac, mindenhol 96 hónap, leszámítva a Fundamenta 97 hónapját, míg a 10 éves táv mindenkinek 120 hónapot jelent.

Mi módosíthatja a futamidőt?

A lakáskasszák speciális tulajdonsága, hogy úgynevezett áthidaló kölcsönt, vagy azonnali áthidaló kölcsönt lehet igénybe venni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy hamarabb megkaphatjuk a szerződéses összeget, mint ahogy a elérnénk a fent említett futamidőket. Van olyan pénzintézet, ahol már egy havi megtakarítás esetén ezt meg lehet oldani.

A fentiekben csak a megtakarítási időszakok futamidejét elemeztük ki, de ha élünk a lakáskasszák hitel ajánlatával, akkor nagyjából megduplázzuk a futamidőt, de ilyenkor már nem a megtakarítást fizetjük, hanem a felvett hitelt.

Gondos mérlegelés után válasszon!

Ebben a cikkben bemutattuk, hogy milyen futamidőkkel érdemes kalkulálni, ha egy lakáskasszába kezd az ember. Mivel relatív kicsinek tűnnek a különbségek az egyes lakáskasszák között, ezért az ember hajlamos arra, hogy azt gondolja, mindegy melyiket választja, és mekkora futamidőre. Ez sajnos egy téves megállapítás, ezért érdemes összehasonlítani a különböző konstrukciókat. Töltse ki a lenti űrlapot, és megtakarítási szakértőnk hozzásegíti Önt a legmegfelelőbb lakás előtakarékossághoz, lakáskasszához!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás célú előtakarékosság
 • Amit a lakástakarékról érdemes tudni
 • Lakáskassza előhitel 2014 második felében
 • Lakástakarék gyerekeknek
 • Fundamenta megelőlegező hitel – áthidaló kölcsön


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu