Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza futamidők

Utolsó módosítás: 2014.09.03.

Pénzügyi rövid-, és középtávon a jelenlegi pénzpiacon nem igazán találunk hatékonyabb lakás előtakarékosságot, mint a lakáskasszák. Az előnyüket az állami támogatásnak köszönhetik, mely a befizetéseink 30%, évente akár 72.000 forint. Nézzük meg, hogy ha lakáscélra szeretnénk megtakarítani milyen időtávban érdemes gondolkoznunk!

Hol indíthatunk lakáskasszát?

Jelenleg olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 4 külön pénzintézet közül választhatjuk ki, hol szeretnénk lakáskasszát indítani. Ez a 4 pénzintézet az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Alapvetően nagyon hasonlítanak egymásra ezek a lakáskasszák, de azért vannak közöttük eltérések, más akkor is ha a futamidőket tekintjük.

Általános futamidők

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy alapesetben 5 különböző futamidőt különböztethetünk meg, mégpedig 4 év, 5 év, 6 év, 8 év, és 10 év. Ez az jelenti, hogy maximum 10 évig gyűjthetünk egy lakáskasszában pénzt, amire így legfeljebb 10*72.000, azaz 720.000 forint állami támogatást kaphatunk, meg persze a betéti kamatot, ami ennél jelentősen kisebb összeg. Miért írtuk, hogy általában ekkora futamidők vannak?

A konkrét futamidők

Vegyük szépen sorra, hogy az egyes lakáskasszáknál pontosan mekkorák is a futamidők. A 4 éves távnál az Aegon, és az Erste egyaránt 48 hónapban határozza meg a megtakarítási időszakot, míg az OTP csak 45 hónapban, a Fundamenta pedig 49-ben. Ki tudja lehet, hogy valakit pont ez a pár hónap segít választani? 5 évre nincs Fundamenta, az Erste, és az OTP 57 hónapos, az Aegon pedig 60. Innen már lényegesen egyszerűbb a történet, hiszen 6 évnél mindenki 72 hónapos megtakarítást irányoz elő, a kivétel a Fundamenta 76 hónapja. 8 évnél is szinte egységes a piac, mindenhol 96 hónap, leszámítva a Fundamenta 97 hónapját, míg a 10 éves táv mindenkinek 120 hónapot jelent.

Mi módosíthatja a futamidőt?

A lakáskasszák speciális tulajdonsága, hogy úgynevezett áthidaló kölcsönt, vagy azonnali áthidaló kölcsönt lehet igénybe venni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy hamarabb megkaphatjuk a szerződéses összeget, mint ahogy a elérnénk a fent említett futamidőket. Van olyan pénzintézet, ahol már egy havi megtakarítás esetén ezt meg lehet oldani.

A fentiekben csak a megtakarítási időszakok futamidejét elemeztük ki, de ha élünk a lakáskasszák hitel ajánlatával, akkor nagyjából megduplázzuk a futamidőt, de ilyenkor már nem a megtakarítást fizetjük, hanem a felvett hitelt.

Gondos mérlegelés után válasszon!

Ebben a cikkben bemutattuk, hogy milyen futamidőkkel érdemes kalkulálni, ha egy lakáskasszába kezd az ember. Mivel relatív kicsinek tűnnek a különbségek az egyes lakáskasszák között, ezért az ember hajlamos arra, hogy azt gondolja, mindegy melyiket választja, és mekkora futamidőre. Ez sajnos egy téves megállapítás, ezért érdemes összehasonlítani a különböző konstrukciókat. Töltse ki a lenti űrlapot, és megtakarítási szakértőnk hozzásegíti Önt a legmegfelelőbb lakás előtakarékossághoz, lakáskasszához!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • OTP Lakástakarék Előhitel – Hozam termék
 • Lakáskassza: a biztonságos otthonteremtés
 • Mikor tudom megvenni álmaim lakását?
 • Lakás előtakarékosság, állami támogatással
 • Lakás célú előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu