Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza felhasználása

Utolsó módosítás: 2012.10.26.

Kifjezetten lakás célú vagyongyarapítás érdekében, érdemes Önnek is lakás előtakarékossági szerződést kötnie. Így nem csak állami támogatásban részesülhet, hanem kedvező kamatozású forint alapú, lakáshitel igényét is érvényesítheti.

A lakástakarékok működése

Jelenleg hazánkban három pénzügyi szolgáltató (Fundamenta, Erste, OTP Bank) kínál lakás megtakarítási lehetőséget. A lakáskasszák működését egységesen törvény szabályozza, így csak némi eltérést találhatunk a szolgáltatók között.

 • A megtakarítási időszak 4, 6, 8, vagy akár 10 évre is kiterjedhet.
 • A lakáskassza szerződés kamatadómentes jövedelmet garantál.
 • A lakáskassza szerződés minimális havidíja szolgáltatónként eltérő, de maxima nem haladhatja meg a 20 ezer forintot. Ugyanakkor, a családon belül több szerződés is köthető, sőt az állami támogatás folyósításához kedvezményezettként, akár kiskorú gyermekét is megnevezheti.
 • A befizetett összegek 30%-a után, évente legfeljebb 72 ezer forint állami támogatást is jóváírhatnak számláján. Egy személy, csak egy szerződés után jogosult állami támogatásra, így a második szerződéstől már mindenképpen fontos, hogy kedvezményezettet is megnevezzen.
 • Lakás célú hitel felvétele lehetséges, némileg magasabb költséggel, egyből a szerződés aláírása után, de már a 2. megtakarítási év után is, ha a szerződéses összeg 10%-a a számlájára beérkezett. Szerződésmódozattól függően, eldöntheti, hogy a megtakarítási időszak végén igényel-e lakás célú forinthitelt.

Mire használható fel a lakáskassza megtakarítás?

Jó tudni, hogy a futamidő lejárta után egy nagyjából 3 hónapos kiutalási időszakkal mindenképpen számolnunk kell.  A lakáskassza megtakarítás egyetlen kikötése, hogy – amennyiben az állami támogatásra igényt tartunk -  a félretett pénzünk kizárólag lakás célú költségeink fedezésére szolgálhat, melyről a szolgáltató igazolást is kér. Kiutaláskor az állami támogatásra jogosult személy, vagy annak közeli hozzátartozója köteles a lakáscélt igazolni. Ilyen  lakáscélok lehetnek:

 • vásárlás
 • felújítás
 • építkezés
 • közművesítés
 • meglévő lakáskölcsön kiváltása

Amennyiben vásárlási, vagy felújítási szándékkal rendelkezik, számíthat arra, hogy a szolgáltató, az adott ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajonlapját elkéri. A törvénymódosítás következtében, azonban jó hír, hogy a lakás célt igazoló személynek (pl. kiskorú gyermekenek) nem kell az adott ingalanban tulajdonrészt szereznie, így a megtakarítás összege fordítható akár a szülők lakásának vásárlására, vagy éppen felújítására is.

Ha, szeretne részletesen is megismerkedni, lakás előtakarékossági lehetőségeivel, forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén személyesen is konzultálnak Önnel.

Kalkulátorunk segítségével előzetes képet kaphat arról, hogy a lakás előtakarékossági programunk keretén belül milyen mértékű vagyongyarapodásra számíthat.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön
 • Lakáskassza azonnali hitel
 • Lakástakarék: pontosan mire használhatom?
 • Lakástakarék: Hogyan használjuk?
 • Lakás előtakarékosság kifizetése


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Lakáskassza felhasználása

  Farkas László
  Tisztelt Uram! Szennyvíz bekötésre kötöttem OTP lakás.tak.pénztári szerződést. Azt nem értem, hogy megjegyzésben be van írva, hogy ( a futamidő égén várhatóan 239.000 Ft hitel lehetőséggel ) szabadon rendelkezhetem. Mit jelent ez, mit kezdhetek ezzel az összeggel, azaz mire fordíható? Köszönöm Tisztelettel F.L.
  Tisztelt Farkas László!

  Ez azt jelenti, hogy Ön a saját megtakarításán felül (ami áll a befizetéseiből, a 30%-os állami támogatásból, és a betéti kamatokból) rendelkezhet még az említett 239 ezer forinttal is. Ez viszont egy fix kamatozású hitel, amit vissza kell fizetnie. Ön eldöntheti, hogy ezt is kéri-e, vagy csak a saját megtakarítását. A pénzt ugyanúgy csak és kizárólag lakás célra fordítható.

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2016.02.23.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Molnárné Judit
  Szennyvízhálózatra kötöttünk lakástakarék pénztárt, de nem került annyiba mint amennyit összeraktunk. A fennmaradó részt ha számlát viszek visszakapom természetesen támogatással. Mosógépet lehet vásárolni belőle, ha beépítem a fürdőszoba szekrénybe?
  Tisztelt Molnárné Judit!

  Amennyiben beépített bútorról van szó, akkor természetesen fordíthatja erre a lakáskasszában összegyűjtött pénzét.

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2015.07.10.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  baksa rudolf
  szeretnék kiváltani egy forintosított hitelemet lakástakarékkal. kb. 7000000 forint. érintőleg láttam hirdetést, hogy 10 éves megtakarítással, 20000 -res befizetéssel megoldható.
  Tisztelt Baksa Rudolf!

  Egy 10 éves havi 20 ezer forintos megtakarításól (2,4 millió forintot fizet be) nem lesz 7 millió forintja. Ha párhuzamos fizet hitelt, és a megtakarítást is, akkor akár működhet is, amit leírt, hiszen ilyenkor a tartozása is csökken. Ez a megoldás azonban rejt kockázatokat magában, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot (http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/hitelkivaltas#content), hogy személyesen tudjuk kiszámolni Önnek, érdemes-e egy ilyen lehetőségbe belevágnia!
  2015.06.11.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Tóth Júlia
  T.Deák Úr! Lakáskassza szerződést szeretnék kötni,de már nem vagyok fiatal,ha lejárati időn belül meghalnék és az örökösömnek már van ilyen szerződése,akkor hogy alakulna? Ha mégis elérem a lejárati időt és nem saját magam akarom felhasználni,hanem a család valamelyik tagját pl.unokát szeretném segíteni,megtehetem -e? Köszönettel: Tóth Júlia
  Tisztelt Tóth Júlia!

  Amennyiben elhalálozna a futamidő alatt, akkor az örökösére szállna a szerződés, viszont egyszerre 2 szerződésre nem lehet igénybe venni a 30%-os állami támogatást. Ami a másik kérdését illeti, bármely egyensági rokon (így az unokája) is felhasználhatja az összeget.

  Szívesen segítünk megtalálni a legjobb megoldást, és az ilyen ügyekben eligazodni, csak töltse ki az itt található adatlapot: http://www.konnyuhitel.hu/ajanlatkeres/lakaskassza#content

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István 
  2015.03.10.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  kovács anita
  Jó napot!az lenne a kérdésem hogy e hónapban kötöttem a lakáskassza szerződést és az volna a kérdésem hogy hány hónapot kell megvárni hogy indítható a hitelkérelem!úgy hallottam min.3 hónap.ez igaz? Előre is köszönöm a válaszát!
  Tisztelt Kovács Anita!

  Ez attól függ, hogy melyik pénzintézetnél indított lakáskasszát. Van ahol azonnal indíthatja a hitelkérelmét, de olyan is van ahol valóban 3 hónapot kell várnia!

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2015.01.21.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Kiss Éva
  Tisztelt Tanácsadó ! Van-e a lakáselőtakarékosságnak olyan formája, ami 8-10 év után nem csak lakáscélra használható fel ?
  Tisztelt Kiss Éva!

  Korábban volt erre lehetőség, de jelenleg már mindenképpen lakáscélra kell fordítania a felhalmozott összeget!

  Tiszetelettel:
  Deák Ferenc István
  2014.12.29.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Név Benkőné Takács Mária
  Tegye fel kérdését...T. Cím! Írja egyik kérdezőnek, hogy a lejárt szerződéses összeget bizonyos idő után kötelező felvenni. Az én szerződésem 2013. novemberben lejárt, de eddig még nem volt rá szükségem. Mi történik a pénzemmel, ha "bizonyos időn belül" nem vettem fel? Egyébként a Fundamentánál van, és már szabad felhasználású. Tisztelettel: Benkőné
  Tisztelt Benkőné Takács Mária!

  A lakáskasszák esetében ha nem használja fel az összeget a lejárattól számított (az Ön esetében 2013 november) 2 éven belül, akkor elveszíti az állami támogatást, így a későbbiekben mindössze a befizetett díjakat, és a betéti kamatot tudja felhasználni!

  Tisztelettel:
  Deák Ferenc István
  2014.12.21.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Benkőné Mária
  T. Cím! Kérdésem: lakáskassza-hitel estén előtörlesztésre van-e lehetőség? A választ köszönöm.!
  Tisztelt Benkőné Mária!

  Ez csakis attól függ, hogy hol van Önnek lakáskasszája, ugyanis jelenleg erre nem mindenhol van lehetőség!
  2014.11.29.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Somosi Sándor
  Tisztelt Deák Ferenc István Úr! Segítségét kérném az ügyben, hogy az alábbiak vásárolhatók e lakáscélú felhasználásra: Gáz vízmelegítő, hűtőgép, mosógép, gáz fali melegítő, gáztűzhely. Várom szíves válaszát! Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Somosi Sándor
  Tisztelt Somosi Sándor!

  Az ilyen jellegű műszaki cikkeket akkor fogadja el, ha ezek beépítettek. Nem mindenhol fogadják el aznban így sem. Amennyiben megmondja, hogy hol van lakáskasszája, akkor tudunk segíteni!
  2014.10.08.

  Deák Ferenc István

  Lakáskassza felhasználása

  Takács Karolina
  Tisztelt szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy csak lakáscélú megtakarítás lehet, vagy még milyen célra lehetne felhasználni? Már volt egy takarékom amit lakáshoz használtam fel és most gondolkodom egy másik takarékon is, de lakáshoz már nem kellene.
  Tisztelt Takács Karolina!
  A lakáskassza felhasználható vásárlásra, felújításra, korszerűsítésre, bővítésre, tulajdonrész kivásárlásra, lakáshitelbe való betörlesztésbe, albérletre és lakáslízinre.
  2014.04.02.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu