Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan igényelhető a lakáskassza előhitel?

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

A lakás előtakarékosság folyamata és működése
Lakáskassza előtakarékossági ajánlatot, hazánkban jelenleg három pénzügyi szolgáltató kínál, a Fundamenta, az Erste, és az OTP. Működésüket törvény szabályozza, így nagy különbség a három lakástakarék között nincsen.
A lakáskasszák azon az elven működnek, hogy a szerződő az előre meghatározott futamidő alatt havi befizetéseket eszközöl, melyet az állam további támogatás folyósításával honorál. A lakáskasszák havidíj minimuma némileg eltérő, de a maximum a törvény alapján, nem haladhatja meg a 20 ezer forintot. A legtöbb állami támogatásra, a 20 ezer forintos havidíj befizetése után számíthatunk, ami évi 72 ezer forint pluszt jelent, egyébként pedig a befizetések 30%-a után jár. Állami támogatásra a szerződő, vagy az általa megnevezett kedvezményezett jogosult. Mivel több szerződés után ugyanazon személy nem kaphat állami támogatást, ezért ehhez mindenképpen szükségessé válik a kedvezményezett kijelölése.
A megtakarítási időszak után kedvezményes, alacsony kamatú forint lakáshitel felvételére is van mód, így a futamidő függvényében, a teljes szerződéses összeg akár a 8 millió forintot is elérheti.

Lakás előtakarékosság hitel konstrukciók
Hitel felvétele ugyanakkor nem csak a megtakarítási időszak végén lehetséges.

Azonnali áthidaló hitel
Már a lakáskassza szerződés megkötése után igényelhető azonnali hitel, melynek egyedüli hátulütője, hogy némileg magasabb kamatozású, így a hitel díj mutatója a 10%-ot is meghaladhatja. Az azonnali hitel szintén forint alapú, és folyósítási költsége általában nincs.

Megelőlegező áthidaló kölcsön
Akik a szerződés lejárta előtt szeretnének hitelt felvenni, már a 2. megtakarítási év után, kezelési költség felszámítása nélkül, élhetnek ezzel a lehetőséggel. Feltétele, hogy a lakáskassza egyenlege elérte a szerződéses összeg 10%-át, így fix kamatozású forinthitelhez juthatnak, melynek mértékét nem befolyásolja a jegybanki alapkamat változása.
Az áthidaló hitel felvétele hasonlóan működik, mint más hitelfolyósítónál, így a 25%-os önerővel rendelkeznünk kell, valamint egy vagy, több jövedelem igazolása, értékbecslés, stb. szükséges. Alap feltétel természetesen az is, hogy a hitelképesség vizsgálat során, az ügyfél hitelképes legyen. A hitel kizárólag lakás célra fordítható, ami kiterjed a lakás vásárlás, építés, vagy felújítás finanszírozására. Az áthidaló kölcsön előtörlesztéssel megszüntethető, az adott szolgáltató előtörlesztési díja mellett.

Amennyiben szeretne Ön is lakáskassza ajánlatot kérni, forduljon tanácsadóinkhoz, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, hogy hány év alatt milyen mértékű vagyon gyarapodást érhet el, lakás célú megtakarítás elindításával.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság
 • Lakás előtakarékosság kalkulátor
 • Megéri-e a lakástakarék?
 • Lakástakarék
 • Mikor tudom megvenni álmaim lakását?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Hogyan igényelhető a lakáskassza előhitel?

  Szabó Beàta
  Tisztelt Fundamenta, erdeklodni szeretnek, hogy e eve fiezezek lakashitelt 5000 ft-tal egyiket a nevemre masikat a lanyom nevere. Lakast szetetnek vasarolni. Esetleg be lehet vonni mindket lakastakarekot mivel egyutt koltozunk a lakasba? Budapesti hasznaltlakas vasarlasrol lenne szo. Onerom meglesz hozza, de munkanelkulu vagyok. Kapok gyerektartast a volt ferjemtől 2 gyerekte, es csaladi potlekot. Lehet hitelhez jutnom? udv Szabo Beata
  Tisztelt Szabó Beáta,
   
  A Fundamenta Lakáskassza Zrt részére kérdését a +36 1 411 81 81-es telefonszámon, vagy online, a https://www.fundamenta.hu/ugyfelvagyok weboldalon keresztül tudja feltenni.
   
  Általánosságban tudok válaszolni kérdéseire, fontos azonban, hogy a konkrét szerződéssel kapcsolatban a Fundamenta tudja Önt tájékoztatni.
   
  Amennyiben közös célra kívánják felhasználni a lakás-előtakarékossági számláikon összegyűlt összegeket a lányával, erre van lehetőség, bevonhatják őket.
   
  A hitellel kapcsolatban a következő fontos információ alapvető: bár kedvezőbb feltételek mellett vehetők igénybe más hitelekhez képest, a lakás-előtakarékossághoz kapcsolódó hitelek esetében is normál hitelbírálaton megy keresztül az igénylő. Sajnos a bankok az Ön által említett jövedelemtípusokat (gyerektartás, családi pótlék) nem szokták elfogadni, így Ön valószínűsíthetően nem lesz hitelképes.
   
  Mindenképpen érdemes kérdéseit a Fundamenta Lakáskassza Zrt részére is feltennie, hiszen az Ön által aláírt, konkrét szerződés feltételeinek ismerete nélkül csak általánosságban tudunk segíteni az Ön által feltett kérdésekben.
   
  Üdvözlettel: Deák Ferenc István
  2017.09.26.

  Deák Ferenc István

  Hogyan igényelhető a lakáskassza előhitel?

  Gellér Lívia
  Tisztelt Deák Ferenc! Lakásvásárláshoz szeretnénk azonnali áthidaló kölcsönt felvenni.Sajnos önerővel nem rendelkezünk,érdeklődöm hogy a még be nem fizetett megtakarítási rész ebben az esetben önerőnek számít-e;vagy van-e egyéb konstrukció amit ebben az esetben igénybe tudnánk venni? Köszönettel, Gellér Lívia
  Tisztelt Gellér Lívia!
  Az előhitelnél a teljes szerződéses összeget fel lehet venni, így ebben az esetben információm szerint az önerőnek is használható. De pontos információt erről a Fundamenta mukatársai fognak tudni Önöknek adni!
  2014.02.17.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu