Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza előhitel 2014 második felében

Utolsó módosítás: 2014.09.09.

Jelenleg Magyarországon szinte mindenki azonnal saját lakásba szeretne költözni. Ez a birtoklási vágy odáig vezet, hogy még az is, aki rendelkezik lakáskasszával, igyekszik nem kivárni a megtakarítási időszakot, aminek a legrövidebb futamideje nagyjából 4 év. Nos, a lakáskasszák erre fel voltak készülve, de mi a helyzet most?

A lakáskassza fogalma

A lakáskassza az egyik legnépszerűbb, és rövidtávon minden bizonnyal a leghatékonyabb lakás megtakarítás, hiszen mentes a kamatadó, és az EHO alól is, így a nyereségünk összesen 22%-a, vagy 11%-a (futamidő függő) is nálunk marad. Az igazi előnye persze nem ebben keresendő, hanem az éves díjak után kapott 30%, legfeljebb éves 72.000 forintos állami támogatásban.

Hol indíthatunk lakáskasszát?

Jelenleg 4 különböző pénzintézet kínál számunkra hasonló feltételekkel államilag támogatott lakáskasszát. A hasonló feltételek nem jelentik azt, hogy ugyanazok lennének a feltételek, így természetesen érdemes összehasonlítani, vagy összehasonlíttatni a különböző konstrukciókat. A fent említett 4 pénzintézet pedig az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Nézzük, milyen futamidőkre indíthatunk lakáskasszát?

Futamidők a lakáskasszáknál

Ahogy a bevezetőben is említettük a legrövidebb futamidő nagyjából 4 év. Azért nagyjából, mert az egyik érdekes különbség a különböző lakáskasszák között, hogy a futamidők nem egyeznek. Nagyon nagy különbségekre nem kell gondolni, de 2-3 hónap eltérések előfordulnak a 4, az 5, a 6, és a 8 éves távon is. A 10 éves futamidő viszont már mindenhol egységes 120 hónapot jelent. Megjegyeznénk, hogy Fundamenta lakáskasszát nem lehet 5 éves távra indítani.

Hamarabb a pénzhez jutni?

Régebben ez működött, ahogy ebben a cikkben is írtuk, de jelenleg sehogy! A Magyar Nemzeti Bank új szabályokhoz kötötte a megtakarítási időszak előtt adható ún. áthidaló kölcsönt, így jelen pillanatban a lakáskasszák azon dolgoznak, hogy megint tudjanak akár a futamidő lejárta előtt szolgáltatni. Kósza híreink vannak arról, hogy mikortól lesz újra előhitel, vagy áthidaló kölcsön, de ez még későbbre várható.

Tartsuk magunkat a tervünkhöz!

Attól függetlenül, hogy per pillanat nem tudunk élni az áthidaló kölcsön lehetőségével, a lakáskasszák még mindig nagyon jó opciók a lakás előtakarékoskodók számára. Így legalább nincs is más lehetőség, mint az előre eltervezett úton haladni, 4-5 év nem olyan hosszú idő, hogy ne lehessen kivárni. Töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk folyamatosan tájékoztatja Önt a pénzpiaci aktualitásokról, és megtalálja a legjobb megoldásokat, legyen szó akár a lakáscélról, akár másról! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakásfinanszírozás több lépésben
 • OTP Lakástakarék Előhitel – Hozam termék
 • Lakás előtakarékosság számoló
 • Lakás előtakarékosság 4 év
 • Fundamenta lakáselőtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu