Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza előhitel 2014 második felében

Utolsó módosítás: 2014.09.09.

Jelenleg Magyarországon szinte mindenki azonnal saját lakásba szeretne költözni. Ez a birtoklási vágy odáig vezet, hogy még az is, aki rendelkezik lakáskasszával, igyekszik nem kivárni a megtakarítási időszakot, aminek a legrövidebb futamideje nagyjából 4 év. Nos, a lakáskasszák erre fel voltak készülve, de mi a helyzet most?

A lakáskassza fogalma

A lakáskassza az egyik legnépszerűbb, és rövidtávon minden bizonnyal a leghatékonyabb lakás megtakarítás, hiszen mentes a kamatadó, és az EHO alól is, így a nyereségünk összesen 22%-a, vagy 11%-a (futamidő függő) is nálunk marad. Az igazi előnye persze nem ebben keresendő, hanem az éves díjak után kapott 30%, legfeljebb éves 72.000 forintos állami támogatásban.

Hol indíthatunk lakáskasszát?

Jelenleg 4 különböző pénzintézet kínál számunkra hasonló feltételekkel államilag támogatott lakáskasszát. A hasonló feltételek nem jelentik azt, hogy ugyanazok lennének a feltételek, így természetesen érdemes összehasonlítani, vagy összehasonlíttatni a különböző konstrukciókat. A fent említett 4 pénzintézet pedig az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Nézzük, milyen futamidőkre indíthatunk lakáskasszát?

Futamidők a lakáskasszáknál

Ahogy a bevezetőben is említettük a legrövidebb futamidő nagyjából 4 év. Azért nagyjából, mert az egyik érdekes különbség a különböző lakáskasszák között, hogy a futamidők nem egyeznek. Nagyon nagy különbségekre nem kell gondolni, de 2-3 hónap eltérések előfordulnak a 4, az 5, a 6, és a 8 éves távon is. A 10 éves futamidő viszont már mindenhol egységes 120 hónapot jelent. Megjegyeznénk, hogy Fundamenta lakáskasszát nem lehet 5 éves távra indítani.

Hamarabb a pénzhez jutni?

Régebben ez működött, ahogy ebben a cikkben is írtuk, de jelenleg sehogy! A Magyar Nemzeti Bank új szabályokhoz kötötte a megtakarítási időszak előtt adható ún. áthidaló kölcsönt, így jelen pillanatban a lakáskasszák azon dolgoznak, hogy megint tudjanak akár a futamidő lejárta előtt szolgáltatni. Kósza híreink vannak arról, hogy mikortól lesz újra előhitel, vagy áthidaló kölcsön, de ez még későbbre várható.

Tartsuk magunkat a tervünkhöz!

Attól függetlenül, hogy per pillanat nem tudunk élni az áthidaló kölcsön lehetőségével, a lakáskasszák még mindig nagyon jó opciók a lakás előtakarékoskodók számára. Így legalább nincs is más lehetőség, mint az előre eltervezett úton haladni, 4-5 év nem olyan hosszú idő, hogy ne lehessen kivárni. Töltse ki a cikk alján található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk folyamatosan tájékoztatja Önt a pénzpiaci aktualitásokról, és megtalálja a legjobb megoldásokat, legyen szó akár a lakáscélról, akár másról! 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Legkedvezőbb lakás előtakarékosság
 • Lakás célú előtakarékosság
 • Mi az a lakás előtakarékosság?
 • Lakás előtakarékosság 2012
 • Lakás célú előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu