Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza azonnali hitel

Utolsó módosítás: 2012.10.26.

Lakáskassza szerződés megkötése, nem csak a megtakarítási lehetőség, hanem a kedvező kamatozású, lakás célú hitel felvétele miatt is optimális megoldást jelenthet Ön és családja számára.

Hogyan működik a lakáskassza?

Lakáskassza szerződést, jelenleg három pénzügyi szolgáltatónál – OTP, Erste és Fundamenta – köthet. A lakáskasszák működését törvény szabályozza, így jelentős eltérést a szolgáltatók között nem találunk. Érdemes lakás céljai függvényében meghatározni azt az időtartamot, és azt a pénzösszeget, mely anyagi helyzetéhez igazodik.  A szerződés aláírása előtt mindenképpen döntse el:

 • milyen időtávon kíván lakás célra előtakarékoskodni

A megtakarítási időszak lehet 4, 6, 8, de újabban már akár 10 év is.

 • milyen mértékű havidíjat képes rendszeresen és hosszútávon fizetni

A lakáskassza minimálisan előírt havidíja ugyan szolgáltatónként eltérő, de a maximuma egységes, így a havi 20 ezer forintot nem haladhatja meg.

Azt jó, ha tudja, hogy a befizetések 30%-a után, legfeljebb évi 72 ezer forint állami támogatásban is részesülhet.

Lakáskassza hitel típusok

A lakáskassza szerződés ugyanakkor nem csak az állami támogatás folyósítása miatt közkedvelt, hanem mert a hazai piacon igen kedvező kamatozású forint alapú lakás célú jelzáloghitel felvételét is lehetővé teszi. Sőt, a szerződő néhány esetben még a futamidő lejárata előtt pénzhez juthat:

 • Azonnali áthidaló hitel

Már a szerződés megkötése után, egyből benyújthaja azonnali áthidaló hitel igényét. Maga a hitel minden esetben forint alapú, és mivel, amennyiben a hitelbírálaton megfelel, azonnal kérheti a pénzösszeg kiutalását, így azzal is kell számolnia, hogy a THM a 10%-ot meghaladhatja.

 • Megelőlegező áthidaló kölcsön

A 2. megtakarítási év után is hitelhez juthat, amennyiben a szerződéses összeg 10%-át már befizette, és Ön, mint leendő adós, hitelképesnek bizonyul. A hitel fix kamatozású, forint alapú, és az összege természetesen kizárólag lakás célra fordítható.

 • Megtakarítás és lakáshitel egyben

Attól föggően, hogy a magas betéti kamat, vagy az alacsony hitel kamat fontosabb-e Ön számára, választhatja az OTP Lakástakarék Hozam, illetve Hitel konstrukcióját is. A Hitel szerződés módozat például a megtakarítási időszak végén, hitel felvételét is lehetővé teszi. Maga a hitelfelvétel hasonlóan működik, mint a banki hitelfelvételnél, így a szerződőnek, a hitel folyósításához, a hitelbírálaton is át kell esnie.

Ha, még az idén lakáskassza szerződést köt, az OTP Lakástakarék félig, vagy akár teljesen elengedi a számlanyitási díját. Forduljon munkatársainkhoz, akik bővebb felvilágosítást adnak lakás előtakarékossági opcióiról.

Kalkulátorunk segítségével, Ön is kiszámolhatja, hogy adott időtávon, milyen mennyiségú lakás célú vagyont halmozhat fel.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Fundamenta lakáselőtakarékosság
 • Lakás célú előtakarékosság
 • Lakástakarék kalkulátor
 • Lakás célú megtakarítás
 • Lakáskassza felhasználása


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu