Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáskassza azonnali hitel

Utolsó módosítás: 2012.10.26.

Lakáskassza szerződés megkötése, nem csak a megtakarítási lehetőség, hanem a kedvező kamatozású, lakás célú hitel felvétele miatt is optimális megoldást jelenthet Ön és családja számára.

Hogyan működik a lakáskassza?

Lakáskassza szerződést, jelenleg három pénzügyi szolgáltatónál – OTP, Erste és Fundamenta – köthet. A lakáskasszák működését törvény szabályozza, így jelentős eltérést a szolgáltatók között nem találunk. Érdemes lakás céljai függvényében meghatározni azt az időtartamot, és azt a pénzösszeget, mely anyagi helyzetéhez igazodik.  A szerződés aláírása előtt mindenképpen döntse el:

 • milyen időtávon kíván lakás célra előtakarékoskodni

A megtakarítási időszak lehet 4, 6, 8, de újabban már akár 10 év is.

 • milyen mértékű havidíjat képes rendszeresen és hosszútávon fizetni

A lakáskassza minimálisan előírt havidíja ugyan szolgáltatónként eltérő, de a maximuma egységes, így a havi 20 ezer forintot nem haladhatja meg.

Azt jó, ha tudja, hogy a befizetések 30%-a után, legfeljebb évi 72 ezer forint állami támogatásban is részesülhet.

Lakáskassza hitel típusok

A lakáskassza szerződés ugyanakkor nem csak az állami támogatás folyósítása miatt közkedvelt, hanem mert a hazai piacon igen kedvező kamatozású forint alapú lakás célú jelzáloghitel felvételét is lehetővé teszi. Sőt, a szerződő néhány esetben még a futamidő lejárata előtt pénzhez juthat:

 • Azonnali áthidaló hitel

Már a szerződés megkötése után, egyből benyújthaja azonnali áthidaló hitel igényét. Maga a hitel minden esetben forint alapú, és mivel, amennyiben a hitelbírálaton megfelel, azonnal kérheti a pénzösszeg kiutalását, így azzal is kell számolnia, hogy a THM a 10%-ot meghaladhatja.

 • Megelőlegező áthidaló kölcsön

A 2. megtakarítási év után is hitelhez juthat, amennyiben a szerződéses összeg 10%-át már befizette, és Ön, mint leendő adós, hitelképesnek bizonyul. A hitel fix kamatozású, forint alapú, és az összege természetesen kizárólag lakás célra fordítható.

 • Megtakarítás és lakáshitel egyben

Attól föggően, hogy a magas betéti kamat, vagy az alacsony hitel kamat fontosabb-e Ön számára, választhatja az OTP Lakástakarék Hozam, illetve Hitel konstrukcióját is. A Hitel szerződés módozat például a megtakarítási időszak végén, hitel felvételét is lehetővé teszi. Maga a hitelfelvétel hasonlóan működik, mint a banki hitelfelvételnél, így a szerződőnek, a hitel folyósításához, a hitelbírálaton is át kell esnie.

Ha, még az idén lakáskassza szerződést köt, az OTP Lakástakarék félig, vagy akár teljesen elengedi a számlanyitási díját. Forduljon munkatársainkhoz, akik bővebb felvilágosítást adnak lakás előtakarékossági opcióiról.

Kalkulátorunk segítségével, Ön is kiszámolhatja, hogy adott időtávon, milyen mennyiségú lakás célú vagyont halmozhat fel.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Fundamenta azonnali hitel – azonnali áthidaló kölcsön
 • Lakáskassza állami támogatással
 • Amit a lakástakarékról érdemes tudni
 • Lakás előtakarékosság
 • Legjobb lakás előtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu