Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakásfelújítási támogatás: mégis mi az?

Utolsó módosítás: 2013.09.26.

Sokan hallottunk már róla, de a részletekkel nem mindig vagyunk tisztában. Akár lakás felújítási támogatást is igényelhetünk? Mégis mi a szösz az? Ezt is elárulom mindjárt.

A lakástakarék új megközelítésben

A napokban egy ismerősömet hívta fel az 'inkább nem nevezem meg lakáskassza szolgáltató – marketingese azzal a szöveggel, hogy igényelne-e lakás felújítási támogatást. Persze ismerős csak nézett, és pénzügyileg teljesen laikusként rögtön kérdéseket is tett fel neki

Rögtön kiderült az, hogy az ajánlat csak telefonos igénylésre vonatkozik, internetes elérhetőséget nem kapott, sőt lehetőséget sem arra, hogy bővebben tájékozódjon. Az már csak hab a tortán, hogy a beszélgetés meglehetősen rövid úton le is zárult. Teszem hozzá, a kedves ismerős most először járt úgy, hogy a marketinges csapta le a kagylót. Nohát, milyen világot élünk.

Régen még otthonteremtési támogatásnak hívtak

Érdekes, hogy korábban engem is megtaláltak már ilyen és ehhez hasonló ajánlatokkal, az ismerőssel ellentétben ideje korán rá is kérdeztem, hogy lakáskassza szerződést kíván-e ajánlani számomra. A különbség persze az volt, hogy akkor még hangzatos néven otthonteremtési támogatásként reklámozták, hiszen kinek ne lenne vonzó a lehetőség, hogy saját otthonnal rendelkezzen.

Najó, ne csigázz mit tud ez a lakástakarék?

Szóval, amit tudni kell, hogy jelenleg hazánkban három erre szakosodott pénzintézet foglalkozik lakás előtakarékossággal. A konstrukció lényege az, hogy bizonyos időtávra szerződünk, tehát ez idő alatt vállaljuk, hogy havonta rendszeresen egy konkrét összeget megtakarítunk.

A futamidő tekintetében találkozhatunk nagyjából 4,6,8 és 10 éves szerződésekkel is. A hónapok száma már szolgáltató függvénye lehet, de egyébként a lakás előtakarékosság egy olyan szigorúan szabályozott terület, ahol óriási eltéréseket amúgy sem találunk. A minimálisan megtakarításra fordítható havi pénzösszeg szolgáltatónkként különböző ugyan, de a törvény értelmében szerződésenként a 20 ezer forintot nem haladhatja meg. A lakás előtakarékossági szerződés megkötésével nem kerülhetünk bizonytalan helyzetbe, hiszen szerződés megkötésekor már konkrétan tudjuk azt, hogy mekkora összeget vehetünk fel X év múlva.

Jár hozzá az állami támogatás is!

A lakás előtakarékossági szerződést egyébként azért is kedveljük, mert a befizetések 30%-a után állami támogatás is jár. Ez pedig azt jelenti, hogy legfeljebb évi 72 ezer forinttal mindenki gazdagabb lehet egy szerződés után, ha a maximális havidíjat befizeti.

Fontos, hogy csak lakáscélra fordítható

Persze még mindig nem tértünk ki arra, hogy miért hívják lakásfelújítás, máskor otthonteremtési támogatásnak. Az kézenfekvő, hogy magához a termékhez kiváló marketing üzeneteket társítottak, de a vicc az egészben, hogy igénylésével még jól is járhat az ember. Azt viszont fontos tudni, hogy a megtakarított pénzt tényleg csak lakáscélra lehet fordítani, A négy éves megtakarításból szokták a legtöbben a lakásfelújítást elvégezni, és hosszabb időtávon már az is előfordulhat, hogy saját lakás vásárlását is kivitelezzük, esetleg a lakáshitelünk önerejét össze tudjuk gyűjteni.

Ha úgy gondolja, hogy szeretne Ön is szeretne saját lakással rendelkezni, belevágna a lakásfelújításba, kérjen ajánlatot a lakás előtakarékosság témájában és kollégánk egy személyes találkozás keretén belül készséggel felvázolja lehetőségeit.

A weboldalon található kalkulátorunkkal pontos számításokat végezhet arról, hogy lakáscélját mikor tudja érdemben megvalósítani.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakástakarék: pontosan mire használhatom?
 • Lakás előtakarékossági számla
 • Lakás előtakarékosság számoló
 • Hogyan igényelhető a lakáskassza előhitel?
 • OTP lakáselőtakarékosság


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu