Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság kalkulátor

Utolsó módosítás: 2012.08.10.

Lakáskassza állami támogatással

A lakáskassza olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási forma, amelyet minden nagykorú magyar állampolgár alanyi jogon igénybe vehet.  A lakástakarékpénztári befizetések 30%-ára – legfeljebb évi 72 ezer forint- állami támogatás jár. Ez azt jelenti, hogy a maximális, 20 ezer forintos havidíj fizetése mellett tudjuk kihasználni a legjobban, az állam által nyújtott kedvezményeket.

Amennyiben Ön, 20 ezer forintnál többet szeretne lakás célra félre rakni, megteheti azt is, hogy egy időben több szerződést köt, de az állami jóváírás folyósításához mindenképpen érdemes a további szerződéseihez kedvezményezettet megneveznie. Önnek ugyanis, több szerződés után egyszerre nem jár állami támogatás, ezért is célszerű közeli hozzátartozóját, vagy akár gyermekét is bevonnia az öngondoskodási folyamatba.

A lakáskassza további előnyei

A lakáskasszába történő befizetéseivel mentesül a kamatadó fizetése alól, ugyanis havi megtakarítására ez a kötelezettség nem vonatkozik. Már a második megtakarítási év után élhet a kedvezményes áthidaló hitel lehetőségeivel, amennyiben szerződéses összegének 10%-a a számlájára beérkezett. A megtakarítási időszak után felvehető forint alapú lakáshitel jóval kedvezőbb kamatozású, mint a piacon jelen lévő többi lakás célú hitel konstrukció. A lakástakarék szerződésének futamideje 4-től 10 évig tarthat, így már rövid távú megtakarítási célt is szolgálhat.

Lakás célú befektetéses biztosítások

Mivel, a lakáskassza megtakarítás összege kizárólag lakás célra használható fel, ezért érdemes megismerkednünk más megtakarítási megoldásokkal is. Az életbiztosítással kombinált megtakarítás futamideje minimálisan 10 év, de a biztosítási időszak akár életünk végéig is eltarthat. A megtakarítás keretén belül, befizetett pénzünket a biztosító, az általunk választott pénzügyi alapba, vagy alapokba fekteti, és befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek árfolyama folyamatosan változik, így esetleges kockázatunk, de nyereségünk is az árfolyam ingadozásból származhat. Kockázat vállaló képességünk függvényében dönthetünk nagy árfolyam ingadozással rendelkező, vagy kiegyensúlyozott alapok mellett.

A befektetéses biztosítás előnyei

A befektetés biztosítás egyik nagy előnye, hogy a megtakarított pénzünk korlátlanul felhasználható, így nem csak lakás, hanem akár gyermek, vagy nyugdíj célra is fordítható. Mivel a 10 éves időtávra előre nem könnyű tervezni, és körülményeink is folyamatosan változhatnak, így a kötetlenségnek később még nagy hasznát vehetjük. A befektetés biztosítás a 10. év után kamatadómentes, ráadásul megtakarított pénzünk nem perelhető, és nem kerülhet végrehajtás alá sem. A életbiztosítással kombinált megtakarítás egyszerre nyújt megtakarítási megoldást, és kínál baleset- és életbiztosítási védelmet. Hozamait tekintve jóval a banki kamatok felett teljesít, és a megtakarítás illetékmentesen örökölhető.

Ha szeretne Ön is megismerkedni lakásfinanszírozási lehetőségeivel, kérje tanácsadóink segítséget, aki az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámolhatja mennyi idő alatt, milyen mértékű anyagi háttért képes előteremteni új lakása megvásárlásához.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság feltételek
 • Lakáskassza kedvezményezett
 • Lakásfelújítási támogatás: mégis mi az?
 • Lakástakarék gyerekeknek
 • Lakás előtakarékosság biztosítónál


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu