Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság béren kívüli juttatás

Utolsó módosítás: 2013.01.17.

Több olyan megtakarítási megoldás létezik a hazai piacon, amelyet kérhet a munkavállaló, akár béren kívüli juttatás formájában is.
Nyugdíj célra, jelenleg az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik legnépszerűbb megtakarítási opció, amely cafetéria elemként is igényelhető, de mind  nyugdíj, mind lakás célja érdekében elindíthatja a befektetési egységekhez kötött életbiztosítást is.

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás lakásélra

Mivel, szabad felhasználást tesz lehetőv, így akár lakáscéljaink megvalósítására is kiválóan alkalmas lehet a befektetéses biztosítás. Hazánkban több biztosítótársaság is kínál előtakarékossági lehetőséget, így a választás nem könnyű.
A befektetéses életbiztosítás minimális futamideje 10 év, hiszen nagyjából ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a megtakarítás a költségek kitermelése mellett, optimális hozamot termeljen.

A befektetés hozama és kockázata

A hozam mértékét nagyban befolyásolja az, hogy pénzünket milyen kockázatú, és milyen hozamtermelő képességű eszközalapba fektetjük. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a biztosító, a megtakarításba befizett pénzt egységekre, úgynevezett unit-okra váltja. A befektetési egységek árfolya minden nap változik, így napi árfolyam függvényében könyvelhetünk el átmeneti veszteséget, és nyereséget is. Érdemes olyan eszközalap mellett letennünk a voksunkat, amely befektetési egységeinek árfolya nem képes hirtelen ingadozásra, így nem is tekinthető kockázatosnak. Mivel, azonban portfóliónkat szabadon állíthatjuk össze, így elmondható az is, hogy a megtakarítás hozama nincsen maximalizálva, azaz egyéni igényeink alapján vállalhatunk kockázatot befektetésünk után.

A megtakarítás díjfizetése

A megtakarítás díjának rendezése történhet havi, negyedéves, vagy éves rendszerességgel egyaránt. A legelterjedtebb ezek közül a havidíjas fizetés. A megtakarítás havidíja minden év végén indexálásra kerül, ami azt jelenti, hogy mértéke az infláció ellensúlyozásaként nő, így pénzünk értékállósága is megmarad.

A befektetés hozzáférhetősége

A befektetéses biztosítás egyik nagy előnye, hogy a 2. évtől kezdve a megtakarított pénzünkhöz hozzáférhetünk. A futamidő végét azért érdemes megvárni, főleg, hogy 10 év után már kamatadófizetési kötelezettségünk sincs.

Megtakarítás és életbiztosítás egyben

A befektetési forma másik nagy előnye, hogy kockázati díjfizetés ellenében, baleset- és életbiztosítási védelemben részesülhetünk, nem csak mi, hanem akár családtagjaink is.

Szeretne Ön is részletesen megismerkedni lakás előtakarékossági lehetőségeivel? Forduljon bizalommal tanácsadóinkhoz, akik egy személyes találkozás keretén belül készséggel válaszolnak felerülő kérdéseire.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy néhány év alatt milyen mértékben növelheti meg lakáscélra fordítható vagyonát.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megéri-e a lakástakarék?
 • Lakáskassza 2012
 • Lakás előtakarékosság összehasonlítás
 • Lakáskassza előhitel 2014 második felében
 • Lakáskassza: Pár éven belül akár 3 millió forintot költhetünk lakásra!


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu