Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 2.800.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.590.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 4.500.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.150.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 7.750.000 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság 4 év

Utolsó módosítás: 2012.10.16.

Az öngondoskodás egyik alapja, a lakás célú megtakarítás felhalmozása. Mivel, új lakás vásárlásakor, a lakás értékének negyedével, önerőként rendelkeznünk kell, és a 0%-os lakáshitelek kora leáldozott, ezért érdemes még időben elkezdenünk, megfelelő mértékű anyagi tartalékot felhalmozni.

A lakáskassza működése
Maga a lakáskassza konstrukció úgy működik, hogy meghatározott havidíjú és futamidejű szerződés aláírásával vállaljuk, hogy az adott összeget, adott ideig folyamatosan fizetjük. A  megtakarított vagyon, lakás célú felhasználást pedig minden szolgáltatónál, számlák benyújtásával is igazolni kell.

A lakáskassza díjai
Lakástakarék szerződést jelenleg három hazai pénzügyi szolgáltatónál köthetünk, ez pedig az Erste, az OTP és a Fundamenta.

 • A lakáskassza nyitása,a számlanyitási díj megfizetésével kezdődik, amely mértéke a szerződéses összeg 1%-át teszi ki. A szerződéses összeg a tervezett futamidő alatt összegyűlt megtakarítások, és a felvenni kívánt hitel összegét is tartalmazza. A számlanyitási díjat, a szolgáltatók egy-egy akció keretén belül időszakosan felére, vagy 0%-ra mérsékelik. Az OTP Lakástakarék például most a Hitel szerződésmodózat igénybe vétele esetén, 2012. december végéig, a számlanyitási díj 100%-át elengedi.
 • A számlavezetési díj egységesen, havi 150 forint.
 • A lakáskassza havidíjának mértéke, már egyéni döntésünk szerint alakulhat. Egy megkötés mégis van, ugyanis a megtakarítás havidíja, a havi 20 ezer forintot – a törvényi szabályozás értelmében – nem lépheti át. Az OTP Lakástakarék ugyan már havi 620 forintos tartalékképzést is lehetővé tesz, de ez legfeljebb egy csekély összegű lakásfelújítás költségeinek fedezésére szolgálhat.

A lakáskassza futamideje
A lakáskassza szerződés futamideje 4, 6, 8 vagy 10 évre szólhat. A 4 éves időtáv alatt, több, mint 1 millió forint értékű megtakarítás halmozható fel,  amely az állami támogatással, és a kedvezményes kamatozású forinthitellel együtt már egész szép summát tesz ki.
Lakástakarék állami támogatással
Az állam, a befizetések 30%-a után, legfeljebb személyenként évi 72 ezer forint állami támogatást is biztosít.

A lakáskassza kamatai
A lakáskassza betéti kamatai nagyjából néhány százalékot adnak hozzá a megtakarítás értékéhez, de az állami támogatás folyosításával, ennek mértéke, a 4 éves időtávon belül akár kétszámjegyű is lehet. A törlesztendő hitel díj mutatója, a 10%.ot nem lépheti át, ami igen kedvező ajánlatnak számít a piacon.

Amennyiben, szeretne bővebben is megismerkedni, lakás előtakarékossági opcióival, forduljon hozzánk bizalommal, és minden kérdésére válaszolunk.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy hosszú, illetve rövidtávon, milyen lakás célú vagyonra tehet szert.   
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakás előtakarékosság biztosítónál
 • Fundamenta előtakarékosság
 • OTP lakás előtakarékosság
 • Lakáskassza futamidők
 • OTP Lakástakarék


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu