Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság 4 év

Utolsó módosítás: 2012.10.16.

Az öngondoskodás egyik alapja, a lakás célú megtakarítás felhalmozása. Mivel, új lakás vásárlásakor, a lakás értékének negyedével, önerőként rendelkeznünk kell, és a 0%-os lakáshitelek kora leáldozott, ezért érdemes még időben elkezdenünk, megfelelő mértékű anyagi tartalékot felhalmozni.

A lakáskassza működése
Maga a lakáskassza konstrukció úgy működik, hogy meghatározott havidíjú és futamidejű szerződés aláírásával vállaljuk, hogy az adott összeget, adott ideig folyamatosan fizetjük. A  megtakarított vagyon, lakás célú felhasználást pedig minden szolgáltatónál, számlák benyújtásával is igazolni kell.

A lakáskassza díjai
Lakástakarék szerződést jelenleg három hazai pénzügyi szolgáltatónál köthetünk, ez pedig az Erste, az OTP és a Fundamenta.

 • A lakáskassza nyitása,a számlanyitási díj megfizetésével kezdődik, amely mértéke a szerződéses összeg 1%-át teszi ki. A szerződéses összeg a tervezett futamidő alatt összegyűlt megtakarítások, és a felvenni kívánt hitel összegét is tartalmazza. A számlanyitási díjat, a szolgáltatók egy-egy akció keretén belül időszakosan felére, vagy 0%-ra mérsékelik. Az OTP Lakástakarék például most a Hitel szerződésmodózat igénybe vétele esetén, 2012. december végéig, a számlanyitási díj 100%-át elengedi.
 • A számlavezetési díj egységesen, havi 150 forint.
 • A lakáskassza havidíjának mértéke, már egyéni döntésünk szerint alakulhat. Egy megkötés mégis van, ugyanis a megtakarítás havidíja, a havi 20 ezer forintot – a törvényi szabályozás értelmében – nem lépheti át. Az OTP Lakástakarék ugyan már havi 620 forintos tartalékképzést is lehetővé tesz, de ez legfeljebb egy csekély összegű lakásfelújítás költségeinek fedezésére szolgálhat.

A lakáskassza futamideje
A lakáskassza szerződés futamideje 4, 6, 8 vagy 10 évre szólhat. A 4 éves időtáv alatt, több, mint 1 millió forint értékű megtakarítás halmozható fel,  amely az állami támogatással, és a kedvezményes kamatozású forinthitellel együtt már egész szép summát tesz ki.
Lakástakarék állami támogatással
Az állam, a befizetések 30%-a után, legfeljebb személyenként évi 72 ezer forint állami támogatást is biztosít.

A lakáskassza kamatai
A lakáskassza betéti kamatai nagyjából néhány százalékot adnak hozzá a megtakarítás értékéhez, de az állami támogatás folyosításával, ennek mértéke, a 4 éves időtávon belül akár kétszámjegyű is lehet. A törlesztendő hitel díj mutatója, a 10%.ot nem lépheti át, ami igen kedvező ajánlatnak számít a piacon.

Amennyiben, szeretne bővebben is megismerkedni, lakás előtakarékossági opcióival, forduljon hozzánk bizalommal, és minden kérdésére válaszolunk.
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy hosszú, illetve rövidtávon, milyen lakás célú vagyonra tehet szert.   
 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Lakáskassza gyerekeknek
 • Lakáskassza kedvezményezett
 • Lakás előtakarékosság havi 20000 forint befizetésével
 • A lakástakarék felhasználása
 • Gyűjtsünk be minél több állami támogatást a saját lakásunkhoz!


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu