Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakás előtakarékosság 2012

Utolsó módosítás: 2012.08.15.

Sok ember életében az egyik legnagyobb kihívást az otthonteremtés jelenti. A lakástakarékok az első lakás megszerzésében, de a lakás bővítéséhez, és felújításához is segítséget nyújtanak. A befizetéseket az állam, ráadásul további támogatás folyósításával is megkönnyíti. Azok, akik minimum 10 éves időtávra előre is tudnak gondolkodni, a befektetéses biztosítás nyújtotta kedvezmények mellett, baleset- és életbiztosítási védelmet is élvezhetnek.

Nézzük meg ez mit is jelent a gyakorlatban:

Lakáskassza működése

Lakáskassza szerződés megkötésére jelenleg hazánkban, három szolgáltató, a Fundamenta, az ERSTE, és az OTP ad lehetőséget. A lakáskasszák működését törvény szabályozza, így feltételeik nagyjából megegyeznek, és a három közvetítő szabályai nagyjából megegyeznek.

A lakás előtakarékosság időtartama – lakáskassza szerződés megkötésével – 4, 6, 8 vagy 10 évre terjedhet ki.

A lakáskassza minimális havidíja takarékonként eltérő, de például az OTP már havi 620 forint megtakarítását is lehetővé teszi.

A lakáskassza maximális havidíja, egységesen legfeljebb havi 20 ezer forint lehet.

A befizetések 30%-a után állami támogatás jár, de ennek mértéke éves szinten nem haladhatja meg a 72 ezer forintot.

Annak függvényében, hogy élni kívánunk-e a megtakarítási időszak végén, a kedvezményes lakáshitel igényünkkel, vagy a magas hozamot tartjuk szem előtt; érdemes az alacsony költségű Hitel és a magas hozam garantált termékcsaládok közül választanunk.

A szerződés lejárta után az előre meghatározott szerződéses összeget kapjuk kézhez, mely kifejezetten lakás célra használható fel, melybe bele tartozik a lakás vásárlása, de a felújítása, vagy a berendezési tárgyak vásárlása is.

Lakás célú befektetéses biztosítás

A hosszú távú megtakarítási időszakot előnyben részesítők már kihasználhatják a befektetéses biztosítás nyújtotta előnyöket is.

Az életbiztosítással kombinált megtakarítás lényege, hogy döntésünk szerint pénzünk egy része az általunk választott eszközalapokba befektetésre kerül, míg egy másik része a baleset és életbiztosítás díjának fedezésére szolgál. Amennyiben a biztosítási védelmet nem kívánjuk igénybe venni, ennek díja minimálisra csökkenthető.

A befektetési egységekhez kötött megtakarítás időtartama legalább 10 év kell, hogy legyen, de akár élethosszig is eltarthat.

A megtakarításban elhelyezett pénzünk 10 év után kamatadó mentesen hozzáférhető, de már a megtakarítási időszak alatt is jogi védelmet élvez, ugyanis nem perelhető, és nem is vonható végrehajtás alá.

A megtakarítás portfólióját, a rizikótűrő képességünk függvényében érdemes kialakítanunk, így egy kiegyensúlyozott eszközalap választásával kockázataink is lecsökkennek.

Amennyiben, Ön is szeretné felmérni lakás előtakarékossági lehetőségeit, kérjen ingyenes ajánlatot munkatársainktól, akik az ország egész területén rendelkezésére állnak.

Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, milyen időtáv szükséges ahhoz, hogy álmai otthonát Ön is könnyen finanszírozni tudja.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Csökken a lakástámogatás
 • Lakás előtakarékosság, állami támogatással
 • Lakás takarékpénztár
 • Lakáskassza 2012
 • Egyre többen választják a lakás előtakarékosságot


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu