Lakáskassza összegek:

havi 20.000 Ft - 45 hó - 3.220.000 Ft
havi 20.000 Ft - 57 hó - 3.600.000 Ft
havi 20.000 Ft - 72 hó - 5.000.000 Ft
havi 20.000 Ft - 96 hó - 6.400.000Ft
havi 20.000 Ft - 120 hó - 8.000.000 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A lakástakarék felhasználása

Utolsó módosítás: 2013.08.24.

Sokan úgy gondolják, de valójában a lakáskassza megtakarítás nem csak arra alkalmas, hogy a lakásvásárlást megkönnyítse. A megtakarított pénz tehát a lakásvásárláson felül egyéb lakással kapcsolatos költségeink fedezésére is fordítható.

A lakástakarék konstrukció

A lakástakarékpénztár, mint megtakarítási forma azért igen közkedvelt, mert a magánszemélyek befizetéseit az állam előtakarékossági támogatással is megtoldja. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a befizetések 30%-a után, legfeljebb éves szinten szerződésenként 72 ezer forint állami támogatás jár.

A lakáskassza szerződéses összege az a következőkből áll össze: az egyéni befizetések, az állami támogatás, a betéti kamat és az igényelhető lakáshitel összege. Mivel a betéti kamat mértéke önmagában csak néhány százalékot tesz ki, ezért a kiemelkedő kamatokra legfeljebb az állami támogatással együtt számíthatunk, ezt is inkább a néhány éves időtávon.

A lakáskasszák másik nagy előnye, hogy a megtakarítás, kedvező kamatozású lakáshitellel is egybeköthető. A törvényi szabályozásnak köszönhetően pedig a hitelhez kapcsolódó THM a 10%-ot nem haladhatja meg, ami a hazai piaci viszonylatban kiváló ajánlatnak számít.

A lakáskassza befizetések

A szerződés aláírásával azt vállaljuk, hogy egy bizonyos pénzösszeget a lakáskasszában megtakarítunk, amelyet majd kifejezetten lakáscélra fordítunk a futamidő lejártával. A minimális havi befizetés ugyan szolgáltatónkként eltérő lehet, de legfeljebb 20 ezer forintig terjedhet ki szerződésenként.  

Több lakáskassza szerződés egy családban

A 2011 elején életbe lépő módosítások értelmében egy családtag megtakarítása bármely más családtag lakáscéljára is fordítható, illetve lehetőség van arra, hogy több családtag megtakarítása egy családtag lakáscéljára kerüljön kifizetésre.

Mire lehet felhasználni a lakáskassza megtakarítást?

Fontos tudni, hogy az állami támogatás folyósításához a lakáscélt igazolni kell. A lakosság körében kezdetben is a leggyakoribb lakástakarék felhasználási célok közé tartozott közművek kiépítése, legyen szó egyéni, vagy települési beruházásról.

Emellett viszont a lakástakarék a lakás vagy lakóház felújítására, bővítésére, kommunális létesítmények (szilárd burkolatú út, kerítés, járda, áram-, gáz-, vízvezeték, szennyvízcsatorna, csapadékvíz-elvezető csatorna, árok, központi fűtés, telefon, kábeltelevízió, Internet-eltérés, stb.) kialakításra, esetleg a meglévő lakáscélú hitel kiváltására vagy telekvásárlásra is lehetőséget nyújt.  

Amennyiben szeretne Ön is többet megtudni a lakástakarékok működéséről, lakáscélra kíván előtakarékoskodni, kérjen ajánlatot tanácsadóinktól, akik felmerülő kérdéseire személyesen is készséggel választ adnak.

Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy rendszeres megtakarítással hogyan képes lakáscélját néhány év alatt könnyedén megvalósítani.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Legjobb lakástakarék
 • Lakás előtakarékosság kalkulátor
 • Lakástakarék gyerekeknek
 • Lakás előtakarékosság 2012
 • Lakásfinanszírozás több lépésben


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu